Pravaši i Lijanovići u bošnjačkoj kvoti Vlade HNŽ-a

Pravaši i Lijanovići u bošnjačkoj kvoti Vlade HNŽ-a
Kako je priopćeno, šest mjesta, uključujući i premijersko, pripalo bi hrvatskom bloku, a isto toliko strankama Platforme, koje čine SDA, SDP, NS RzB i HSP BiH.

"Točan način kome će pripasti koja ministarska pozicija odlučit će predsjednici stranaka Platforme", izjavio je predsjednik Županijskog odbora Hrvatske stranke prava HNŽ Željko Asić, nakon sastanka s predstavnicima županijskih odbora SDP-a i SDA Ramizom Jelovcem i Anerom Žuljevićem.

"Rekli su nam čvrsto na svim razinama da Platforma ide u vlast u punom kapacitetu, dakle, sve stranke, s dva HDZ-a i da ne postoji ni najmanja šansa da idu samo Stranka demokratske akcije (SDA) i Socijaldemokratska partija (SDP)", dodao je on.

Kazao je da će u petak biti nastavljeni pregovori oko izbora rukovodstva županijske skupštine.

"Očigledno neće biti problem da je premijer iz HDZ BiH, da iz SDA bude predsjednik Skupštine, drugi dopredsjednik vjerojatno iz HDZ 1990, a oko srpskog dopredsjednika će se voditi razgovori između SDP i HDZ BiH , iako SDP kaže, a mi podržavamo taj stav, da oni moraju imati člana Kolegija Skupštine", kazao je Asić.

Onasa