Praljak nije odgovoran za rušenje Starog mosta?

Tajni pošiljatelj pod pseudonimom ''advokat Hodžić'' poslao je medijima ''zapovijed'' Arifa Pašalića, sad već pokojnog zapovjednika 4. korpusa Armije BiH, o podmetanju eksploziva u središte Starog mosta u Mostaru i snimanju njegovog rušenja. Za akciju bi trebala biti optužena ''agresorska Hrvatska vojska''.

Za plasiranje te informacije u javnost odmah je optužen odvjetnički tim generala Slobodana Praljka, kojem se trenutno sudi u Haagu, a optužen je i za rušenje Starog mosta.

Međutim, Večernji list stupio je u kontakt s pošiljateljem Pašalićeve ''zapovijedi''. On objašnjava kako je dokument poslao pod pseudonimom jer nije bio siguran je li autentičan.

- Danas sam dobio potvrdu da je dokument postojao, ali je, nažalost, uništen. I mene zanima istina jer sam dokument dobio od treće osobe. Ja sam odvjetnik, ali ne Hodžić - kaže pošiljatelj Pašalićeve ''zapovijedi'' za Večernji list. Dalje navodi kako je stekao dojam da je riječ o kompromitaciji dokumenta te sumnja da je Pašalić ubijen. Rekao je i kako radi u Haagu, a ime odvjetnika Hodžića izabrao je slučajno.

Obrana generala Praljka pak navodi kako su obaviješteni da su mediji FBiH objavili vijest da je pronađena preslika zapovijedi Zapovjedništva 4. korpusa Armije BiH, datirana 7. studenoga 1993. i potpisana od Arifa Pašalića, iz koje proizlazi da je Stari most u Mostaru srušila diverzantska satnija mostarskog bataljuna Armije BiH.