POTPIS U MOSTARU Novac iz gradskog proračuna za sanaciju izgorjelog kafića

Fejićeva požar
hercegovina.info

Direktor Agencije 'Stari grad' Mostar donio je posebnu Odluku o pokretanju postupka javne nabavke putem izravnog sporazuma za nabavku radova: Tekuće održavanje poslovnog prostora caffe bar 'Forza' u Ul. Braće Fejića br. 41 u Mostaru (Posebna Odluka broj: I-19-353/21 od 3.6.2021. godine).

Potpisan je Ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem za predmetne radove (Ugovor broj: I-19-353-5/21 od 4.6.2021. godine). Ugovor je zaključen između između Agencije Stari Grad i Građevinskog društva 'Bišina' u iznosu od 7.014,74 KM s PDV-om.

Za tekuće održavanje poslovnog prostora odobravaju se financijska sredstva u iznosu od 6.000 KM bez PDV-a predviđena u Proračunu Grada Mostara. Mjesto požara tijekom tjedna posjetili su i vijećnici Gradskog vijeća uime Koalicije za Mostar 2020.

Podsjetit ćemo kako je 1. lipnja podmetnut požar na terasi navedenog objekta gdje je prosuta zapaljiva tekućina. Na snimcima obližnjih video nadzora uočene su dvije osobe prilikom bijega, a nakon podmetanja požara.

Osim terase kafića, te dijela unutrašnjosti istog, u požaru su oštećena i dva stana iznad tog ugostiteljskog objekta. Udruženje 'Zajedno za naš grad' u suradnji s poduzećem 'Staklorad' organizirali su akciju zamjene stolarije, odnosno prozora koji su izgorjeli u jednom od stanova iznad kafića.

Prilikom izbijanja požara, osim stanova i kafića, oštećena je trafika u neposrednoj blizini, jedan butik koji se nalazi pored kafića, te mobitel shop i zlatara. Prilikom intervencije, od vatre je oštećeno i jedno vozilo Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar.

Kako bi se pomoglo u obnovi, već večeras će ispred 'Forze' biti održan koncert lokalnih izvođača.