Porezna uprava FBiH blokirala račune SKB Mostar

Ante Kvesić
Ante Kvesić
Direktor SKB-a Mostar Ante Kvesić kazao je kako je Bolnica u apsurdnoj situaciji te kako se zbog blokade Porezne uprave ne može popraviti ni uređaj "pluća-srce" koji je nastradao u nedavnom udaru groma što onemogućava izvođenje bilo kakve operacije.

- Mi ovoga časa ne možemo operirati, ako nam se dogodi da neki pacijent treba žurnu operaciju mi ga moramo voziti u Tuzlu ili u Zagreb, to je naše trenutno stanje - kazao je dr. Kvesić.

Pojasnio je kako mu postupci Porezne uprave nisu jasni ako se zna kako je tijekom sjednice Doma naroda FBiH održane prošli tjedan, na temu kako riješiti stanje u zdravstvu, jedan od zaključaka bio da se blokade računa ukinu dok se ne riješi stanje u zdravstvu.

Također, prema njegovim riječima, jedan od zaključaka je i da se zadužuje Vlada FBiH da na dva načina riješi stanje u zdravstvu, odnosno da poduzme brze i hitne mjere a nakon njih dugoročne mjere kako bi se stabiliziralo stanje u toj oblasti.

Današnji broj Večernjeg lista izdanje za BiH piše kako su i kod druge mostarske bolnice RMC-a "Dr. Safet Mujić" računi blokirani i kako je ta bolnica pred gašenjem.

- Ako se ne nađe razumijevanje, doći će do zatvaranja bolnica jer nećemo moći nabavljati lijekove ni ostalu potrebnu opremu - kazao je dr. Zlatko Guzin, direktor RMC dr. Safet Mujić komentirajući trenutnu situaciju u toj bolnici.

Inače, bolnice u Federaciji BiH grcaju u dugovima jer Zavodi za zdravstvo ne uplaćuju svote novca dovoljne za njihovo funkcioniranje.

FENA