Pojedinci se lažno predstavljaju te traže novac za Petra Knezovića

Petar Knezović
... retinoblastoma, odnosno tumora očiju. Tada je nakon SKB-a Mostar prebačen u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj, gdje je nakon pregleda odlučeno da se daljnje liječenje treba nastaviti u Essenu (Njemačka), piše Dnevni list.

Brojni građani tada su se podigli na noge i organizirali niz humanitarnih akcija kako bi maleni Petar ozdravio. Akcija je uspjela i maleni Petar je dobro, no pojedini građani i dalje prikupljaju novac.

Akcija završena
- Apeliram na sve da je akcija za Petra završena i da netko lažno prikuplja novac, kazala je Mirela Knezović, Petrova majka, kojoj je više osoba javilo kako pojedinci po gradu prikupljaju sredstva navodeći da se radi o humanitarnoj akciji za pomoć Petru Knezoviću. Time je još dokazano kako se građane vara i manipulira u Mostaru.

Naime, Dnevni list i više je puta pisao o tome kako je pojedinci predstavljaju u ime pojedinih organizacija te prikupljaju novac, varajući tako ljude. Ovo je još jedan takav slučaj gdje se pojedine osobe lažno predstavljaju kako bi prikupile novac za sebe, a koristeći se tuđom bolesti, u ovom slučaju bolesti malenog Petra za kojeg se tada prikupljao novac.

- Oko osam tisuća eura na naš račun je sjelo kada je Petar krenuo na liječenje u Essen. Novca još uvijek ima, a on se sada troši na Petrove preglede na koje mora redovito ići, navela je Mirela koja je nedavno s malenim borcem bila na pregledu te je ustanovljeno kako je on jako dobrog zdravlja.

- Petar se osjeća dobro i on je živahno dijete. Svi nalazi su dobri, a sada samo ostaju redovite kontrole na koje moramo ići kako bi se pratilo njegovo zdravstveno stanje, navela je Petrova majka Mirela.

Dobrog zdravlja

Ovaj maleni dječak svojom borbom dirnuo je srca brojnih ljudi te je izborio životnu bitku. Iako nema jedno oko te nosi protezu, njegovo zdravstveno stanje je dobro, a i on se tako osjeća. Njegovi roditelji nakon prvobitnog šoka i straha koji su pretrpjeli sada su sretni jer je njihovo dijete koliko toliko zdravo, no problem sada predstavljaju lažni humanitarci koji se na bezosjećajan način koriste tuđom nesrećom kako bi zaradili za svoj život.