Maleni Petar Knezović se vratio u Mostar: Ostaje borba i vjera da će sve biti dobro

Petar Knezović
Ova vijest obradovala je mnogobrojne građane Mostara koji su svojim donacijama potpomogli liječenje malenog Petra oboljelog od tumora očiju. Beba-heroj, kako su ga mnogi nazvali, prošla je ono najgore, a sada ostaje daljnje liječenje i brojne kontrole.

„Kada smo doznali da je Petar obolio, samo smo plakali. Bilo je teško podnijeti tu vijest i nismo znali što činiti", kazala je Mirela Knezović, Petrova majka, s kojom smo jučer i razgovarali, piše Dnevni list.

Teška sudbina

Naime, kada je čula da je njezin jednogodišnji sin obolio, prvo je nastao šok, a nakon toga utjehu je pružila bolnica u Essenu u Njemačkoj koja je bila spas za Petrove oči. Obitelj koja tada nije bila u mogućnosti sakupiti sav novac za liječenje obratila se građanima da im pomognu kako bi ovom djetetu vratili vid i sretno djetinjstvo. Tada su građani Hercegovine i Mostara ponovno pokazali svoje toplo srce, koje je uvijek spremno pomoći i iznos na računu za Petrovo liječenje iz minute u minutu rastao je.

„Svaki put kada bi uplate stizale na račun, sestra bi me nazvala. Ni sama nisam mogla vjerovati u to. Nikad se neću moći dovoljno zahvaliti za sve ljudima koji su bili uz nas, bilo to molitvom, novčanim iznosom, toplom riječi ili bilo kojom drugom gestom", kazala je Mirela. Kada je uslijedilo liječenje u Eseenu, svi su vjerovali u malog borca. Nakon prve kemoterapije vidjelo se koliko je Petar jak jer je sve to izdržao, iako je izgubio kosu. Bila je to, kako kaže Mirela, teška situacija jer tek tada su bili svjesni svega. No, to ih nije pokolebalo jer se Petar nastavio boriti i dalje. Iz dana u dan sve se bolje osjećao, a liječnici su tada odlučili da neće vaditi oko.

„Liječnici su do druge terapije bili uvjerenja da neće moći spasiti desno oko, no nakon treće terapije donijeli su odluku da oko ostaje", kazala je Mirela.

Daljnje liječenje

Petar je do sada primio svih šest propisanih kemoterapija i dvije termoterapije TCT, i kako navodi njegova majka Mirela, nalazi su za sada dobri, a i on se kao beba dobro osjeća. Sljedeći pregled očiju zakazan je za 26. studenoga nakon čega će se odrediti daljnji tijek liječenja.

„Ono najgore je vjerojatno prošlo iako nam ostaje još borbe. Pregledi će se morati vršiti do 10-15 godine, a tumor na desnom oku još je aktivan. No, vjerujemo i nadamo se da će sve biti bolje", kazala je za kraj Mirela.