Počinje izgradnja tribina i uređenje okoliša terena

OŠ Petra Bakule, obnova igrališta
Nakon što je prošle godine u mjesecu srpnju sportski teren Osnovne škole Petra Bakule obnovljen i osposobljen za rekreaciju i bavljenje sportskim aktivnostima, uskoro počinje izgradnja tribina i uređenje okoliša ovoga terena. Prošle godine projekt nije dovršen zbog nedostatka financijskih sredstava, a trenutačno se radi na njegovom završetku.

Rekonstrukcija

Za prvu fazu obnove igrališta, koja je realizirana prošle godine, Grad Mostar je izdvojio 65 tisuća maraka, a u sklopu obnove teren je asfaltiran i postavljen rubnik, te su postavljeni reflektori. Za tribine je planiran kapacitet od oko 300 sjedećih mjesta.

Tako će na veliku radost učenika Osnovne škole Petra Bakule i žitelja Mostara koji se svakodnevno bave sportskim aktivnostima, dvorište ove škole dobiti suvremen izgled te će sportske sadržaje podići na veću razinu.

Naime, ovaj projekt je od velikog značaja za cijeli Mostar, a posebice za sudionike Malonogometne lige mjesnih zajednica (MZ) Grada Mostara, koji se svake godine upriliči pod nazivom "Vjekoslav Arapović".

Željko Pušić, voditelj Malonogometne lige, ranije je u izjavi za medije kazao kako je ovaj projekt od iznimnog značaja.

"Riječ je o iznimno važnom projektu koji će pomoći sudionicima našeg turnira, koji iz godine u godinu bilježi sve veći broj gledatelja i zaljubljenika u nogomet", izjavio je Pušić ranije.

Veliki značaj

Obzirom da grad na Neretvi oskudijeva sportskim sadržajima, odnosno igralištima i terenima, obnova još jednog sportskog terena će zasigurno doprinijeti boljem razvoju sporta u našem gradu. U našem gradu gorući problem su nedostatak dvorana i sportskih igrališta, jer upravo dvorane doprinose razvoju sporta u Mostaru, a rekonstrukcijom igrališta u krugu spomenute škole, naši sugrađani će dobiti mjesto za rekreaciju i sportske aktivnosti.

Dnevni list