FOTO  Lino višebojac stigao u Mostar gdje ostaje dva dana

Lino višebojac stigao u Mostar gdje ostaje dva dana
Kulturno - zabavni program koji su osnovci priredili bio je u znaku glazbe i plesa.

Prve su nastupile Mostarske mažoretkinje pod vodstvom Anje Puhalo, a nakon njih ritmičku točku izveli su učenici III. i V. razreda. Iz kutije je isplesala i svoje baletno umijeće pokazala balerina Lora iz I.3 razreda. Cowboy dance otplesali su učenici II. razreda. Tamara Majerski otpjevala je pjesmu Ariane Grande „Moonlight", da bi odmah nakon nje mješovita skupina iz II., III. i V. razreda otplesala koreografiju „Baby shark".

Da sportski duh bude u svom punom zamahu potrudili su se gosti sportaši - karataši Sveučilišnog karate kluba „Neretva" Ivan Klepić, europski prvak i Ivona Ćavar brončana sa europskog prvenstva, koji su proglašeni i najuspješnijim sportašima Grada Mostara za 2018., godinu, zatim Bernard Mandarić, kapetan rukometnog kluba Zrinjski i nekadašnji košarkaš i sadašnji član stručnog stožera HKK Zrinjski i košarkaški trener Miran Pehar. Oni su bodrili natjecatelje od kojih su najbolji bili, sa po 130 bodova, Krešimir Glamuzina iz VII.2 razreda i Melani Stojčić iz IX.2 razreda.

Najbolji literarni sastav na temu „Svijet po mom" u OŠ Petra Bakule napisali su Nikša Topić iz VIII.1 razreda i Josip Petrović iz IV.1 razreda. Najbolje transparente napravili su učenici IV.1 razreda. Veliko navijačko srce pokazala je cijela škola, pa su tako svi učenici proglašeni za najbolje navijače. Izuzetan natjecateljski, ali i navijački duh osnovci iz OŠ Petra Bakule pokazali su i tijekom nadmetanja učenika izazivača i sportaša. Anja Tokić iz IX.3 razreda i Ivan Knežević iz VIII.3 razreda na dvoboj u skakanju u vrećama su izazvali sportaše. Anja je bila bolja od karatašice Ivone Ćavar i rukometaša Bernarda Mandarića, a Ivan od košarkaša Mirana Pehara i karataša Ivana Klepića.

Lino višebojac, projekt pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Vlade Hercegovačko - neretvanskog kantona/županije, pet županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, a u organizaciji kompanije Podravka u BiH u suradnji sa Sportskim novostima, realizira se već više od desetljeća u Hrvatskoj, a od prije pet godina i u Bosni i Hercegovini.

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već petu godinu se održava i u osnovnim školama diljem Bosne i Hercegovine. Tijekom ove pete sezone Lino višebojci održani su u Tuzli, Velikoj Kladuši, dva u Goraždu, a nakon današnjeg i sutrašnjeg u Mostaru, slijede višebojci u Sovićima kod Gruda i Livnu.