FOTO  PLESNA REVIJA Zaplesali su ljetni ples, pogledajte ....

Plesna revija 2021 Mo Stars
Hercegovina.info

U okviru manifestacije 'Mostarsko ljeto', u subotu navečer održana je plesna revija kojoj je domaćin bio Plesni studio 'Mo Stars'. Ovaj događaj okupio je 15 plesnih klubova iz cijele Bosne i Hercegovine.

"Plesni studio 'Mo Stars' Centra za kulturu Mostar nažalost protekle dvije godine nije organizirao svoj internacionalni plesni festival pod nazivom 'Mo Stars Mediteran open dance'. Razlozi su globalnog nivoa, a to je pandemija koronavirusa. Imamo čast biti dio festivala 'Mostarsko ljeto' upravo kroz segment plesnog festivala.

Na ovoj plesnoj reviji pojavilo se 15 plesnih klubova, a posjetitelji su mogli vidjeti 20 plesnih koreografija i nastupilo je oko 160 plesača i plesačica različitih plesnih disciplina i stilova. Ono što je specifično i meni posebno drago, nastupile su i različite starosne kategorije što pokazuje da ples nema nikakve granice.

Na ovu plesnu reviju stigli su plesači i plesačice iz Tuzle, Banja Luke, Sarajeva, Nevesinja, Viteza i Mostara. Posebno je zadovoljstvo što smo ugostili i poseban plesni par koji imaju po 70 godina", kazala je za Hercegovina.info voditeljica Plesnog studija 'Mo Stars' Nataša Jekić.

"Ovaj studio egzistira 27 godina i od samih početaka imamo 'svoju politiku' da je svaki nastup jednako bitan, jer nikad ne znate tko vas gleda i tko je taj netko tko vam sutra može pomoći u vašoj prezentaciji, nebitno radi li se to o vašem gradu ili negdje drugdje. Upravo se takvo nešto pokazalo i u Beču i u Pragu, gdje su nas ljudi prije pet ili više godina pratili i prepoznali i pomogli na europskom natjecanju.

Ovaj festival ('Mostarsko ljeto' op.a.) za mene ima poseban značaj upravo zbog rečenog. Dvije godine smo stagnirali, odnosno nismo imali festivala, nismo radili, brojno stanje plesača je opalo i na mene je to jako loše utjecalo. Ovim festivalom se ponovno budi neka energija omasovljenja plesača, odnosno da oni mogu vidjeti i osjetiti publiku oko sebe, buku oko sebe, jer je previše bilo mirno u okruženju 'Mo Starsa'. Moji treneri, ali i ja funkcioniramo u gužvi, kao što je to bilo večeras", istaknula je Jekić.

Na ovoj plesnoj reviji nastupili su Plesni studio 'Mo Stars', Plesna akademija 'Romantik 89' Sarajevo, Plesni studio 'Koroleva' Mostar, SPC 'LDF' Vitez, 'P.S. 'Sandoval' Tuzla, 'Let's dance' Nevesinje, 'P.S. 'Flash' Mostar, Mostarske mažoretkinje, 'P.S. 'B-dance' Mostar, ŠPK 'Zrinjski' Mostar, 'ŠPS 'Erigo' Mostar, Oriental DS 'Ya Amar' Sarajevo, Balet Mostar 'Arabesque', P.K. 'Bolero' Banja Luka, te P.K. 'Astorija' Sarajevo.