OVISNOST Plesom se izborite protiv ovisnosti od kockanja

OVISNOST Plesom se izborite protiv ovisnosti od kockanja
PS Flash

Plesni studio 'Flash' iz Mostara uz financijsku podršku ministarstva obrazovanja i znanosti FBiH realizira projekat 'Treningom i plesom protiv kockanja'. "Naime, kao Studio koji radi sa djecom i omladinom imamo obavezu i društvenu odgovornost da djeci osim plesnih i trenažnih procesa ponudimo i edukaciju i savjetovanja o problemima, današnjice sa kojima se mogu susresti prilikom odrastanja.

Poražavajuća je činjenica da prema statističkim podacima u BiH ima između 35 000 i 50 000 patoloških kockara, od čega su cca od 10% do 15% žene. Problem ovisnosti o kockanju nije više samo 'muški porok' jer sve više žena i mladih djevojaka se odaje ovom poroku. Da bismo dali svoj doprinos u sprječavanju širenja kockanja među mladim djevojkama i ženama, te podizanju svijesti javnosti o ovom problemu, u tijeku je implementacija projekta 'Treningom i plesom protiv kockanja'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatramo da je problem kockanja, ovisnost od kockanja, ozbiljan problem sa kojim se djeca i omladina mogu susresti u mnogim situacijama oko sebe – stoga je važno da omladina bude upoznata sa ovom tematikom – kako izbjeći i kako se ponašati ukoliko se nađu u toj situaciji. Također, jedan od ciljeva projekta je uključiti i aktivirati žene starosne dobi od 30 do 60 godine u plesni/trenažni proces i rad na sebi.

Uključivanje žena u plesne, yoginske i terapeutske radionice dovest će do ostvarenja pozitivnih učinaka na um i tijelo, naručito jer rad u grupama djeluje terapeutski, a kroz kontinuiran rad doći će do pozitivnih rezultata, samozadovoljstva i pozitivnih učinaka na sudionike projekta.

Do sada su implementirane faze projekta koje obhvataju plesni/trenažni proces te edukacije o tematici, počele su radionice yoge i meditacije koje predvodi Lamia Peco (licencirani yoga učitelj), a do kraja tekuće godine biti će implementirane i psihoterapeutske radionice (grupne i individualne) sa psihologom Alenom Jaganjcem", navodi se u priopćenju iz PS 'Flash'.