FOTO  Otpad na gradskim ulicama

komos, Mostar, Emir Džubur, gradsko komunalno poduzeće, uborak, Ljubo Bešlić, odlagalište smeća, Smeće, Mostar, zapadno-hercegovačka županija, odlagalište smeća, Smeće, odvoz smeća, odlagalište smeća, jp uborak, deblokada, uborak, jp uborak, odvoz smeća, odlagalište smeća, divlje odlagalište smeća
Iako su komunalni inspektori Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara u predmetu nadzora sakupljanja, odvoza i postupanja s komunalnim otpadom prije tri dana izdali rješenje kojim se nalaže JP Uborak i direktoru Hasanu Stupcu da se izvrši i osigura nesmetano odlaganje komunalnog otpada na odlagalište, o tome djelatnici Komosa još uvijek nemaju nikakve informacije, piše Dnevni list.

Bez naloga

- Stanje je jednako i mi nastavljamo i dalje s generalnim štrajkom. Kada nam se netko obrati, sjest ćemo i dogovoriti se o deblokadi, ali najcrnje je što nema nikakvog oglašavanja od gradonačelnika grada Mostara Ljube Bešlića niti od Gradskog vijeća. Da je netko od nadležnih dobio bilo kakav nalog, proslijedio bi nam ga, no od toga nema za sada ništa. Ostaje status da smo u generalnom štrajku, a naši djelatnici i dalje su na ulazu u jamu, naveo je predsjednik Sindikata JP Komos Emir Džubur koji je i dalje ogorčen i ni sam ne vidi izlaz iz ovakve situacije, dok nitko od nadležnih, unatoč otpadu koji se u sve većoj mjeri gomila na ulicama grada, uopće ne reagira na ovaj problem. Naime, gradske ulice već su zagađene u velikoj mjeri, a pitanje je što će biti ne nastavi li se otpad odvoziti iz grada. Iako je bilo riječi kako će se otpad voziti na odlagalište otpada u Čitluk, do toga neće doći što je potvrdio i sam direktor tog poduzeća.
- Nitko me službeno nije zvao niti pitao o tome da se otpad iz Mostara odvozi na naše odlagalište. Također, nitko osim načelnika općine ne može donijeti tu odluku. Jedini poziv koji je bio upućen došao je od direktora iz Širokog Brijega koji se raspitivao o odvoženju otpada na naše odlagalište, no kod nas nema mjesta, naveo je Željko Dugandžić, direktor JP Broćanac, koji je potvrdio kako ne postoji nikakva šansa da se otpad odvozi na njihovo odlagalište.
- Nikad nismo niti ćemo ikada dati da otpad iz drugih gradova dolazi kod nas. Ta odluka ne može se donijeti bez Općinskog vijeća, a i naše odlagalište nema kapacitete primiti otpad iz Mostara, komentirao je Dugandžić.

Daljnja situacija

Gdje će se odvoziti otpad u gradu Mostaru u slučaju da se blokada odlagališta Uborak nastavi, nije poznato, kao ni to kada će se otpad koji danima stoji ukloniti s gradskih ulica. Radnici Komosa nastavljaju sa svojim štrajkom, bez obraćanja gradskih vlasti koje su se na cijeli problem ponovno oglušile.