Oštre osude grafita u Mostaru

Na redakciju svih novinskih kuća, kao i na adrese svih organizacija nevladinog sektora, došao je dopis iz UNBM-a, gdje je oštro osuđeno pisanje uvredljivih grafita protiv bojadisarske/molerske struke, Dopis prenosimo u cijelosti:

„Sve češće i na sve više lokacija se u Mostaru pojavljuje uvredljivi grafit sadržaja „Džaba ti je krečit" koji ne samo da vrijeđa osjećaje bojadisara, farbadžija i ostalih molera, nego još jednom pokazuje kako neko u Mostaru, koji ima tradiciju multietničnosti i saživota kako konstitutivnih naroda, tako i ostalih, želi nekoga proglasiti nepoželjnim u ovome gradu.

Znamo da većina Mostaraca i Mostarki gaji tradiciju multietničnosti, ali više nego glasna manjina koja odiše fašizmom degradiše bojadisarsku struku, a samim tim svih onih građana koji gaje duh antifašizma. To sve nas posjeća na neka bivša vremena agonije i progona onih koji misle drugačije ili se drugačije prezivaju. Zahtjevamo s toga od nadležnih institucija grada Mostara da se ograde od uvredljivosti sadržaja grafita, te da što prije zađu ulicama grada i uklone uvredljive grafite." stoji u dopisu Unije nezavisnih bojadisara i molera.

U trenutku pisanja dopisa, kad je čula da se netko očitovao na temu grafita u Mostaru, na redakcijsku mail adresu došao je mail od izvjesne Mirele koja ja htjela poručiti nešto.

"Načula sam da će te pisati na temu očitovanja na mostarske grafite, pa evo da se i ja javim da poručim dotičnoj osobi (zna on o kome ja govorim) da moje sise nisu male, dapače da su baš taman veličine, i ja to vrlo dobro znam i nema potrebe da mi se to piše na zgradi. Ovim putem se solidariziram sa novinarom onim što mu je netko pisao na stadionu. Znam kako ti je, izdrži i ja sam izdržala, i meni su pisali da su mi male sise, ali ja vrlo dobro znam kakve su mi i to ne nimalo nije pogodilo, neka ni tebe ne pogađaju uvredljivi grafiti", te nam poslala fotografiju inskriminiranog grafita o kome je riječ:

supersajt.info