Oštra satira Ljepotica iz Leenanea na repertoaru HNK Mostar

Ljepotica iz Leenanea, HNK Mostar, Ljepotica iz Leenanea, HNK Mostar
"Ljepotica iz Leenanea" (The Beauty Queen of Leenane) je crna komedija s elementima melodrame i horora, koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway, tamo gdje je mnoga ljeta kao dječak znao provoditi i sam autor - Martin McDonagh. U toj irskoj provinciji svatko zna sve o svakome, ali neke su tajne ipak dobro čuvane. Svakodnevicu McDonaghovih dama, sastavljenu od redovitih svađa, potpuno preokrene neočekivani dolazak nekadašnjeg prijatelja koji se zaljubi u Maureen.

Predstava je premijerno je izvedena 1996. godine u Irskoj, a veliki je uspjeh doživjela i na londonskom West Endu. Za ovaj komad Martin McDonagh dobio je nagradu za Najveću dramsku nadu koju dodjeljuje britanski dnevnik Evening Standard, a 1998. godine predstava je nominirana za šest američkih kazališnih nagrada Tony, nakon što je s Off-Broadwaya stigla i na Broadway.

"Ljepoticu iz Leenanea" režirao je Segor Hadžagić, a u njoj igraju: Jelena KORDIĆ KURET, Sanda KRGO SOLDO, Robert PEHAR, Bojan BERIBAKA

Više o predstavi: http://www.hnkmostar.ba/ljepotica-iz-leenanea/

Ulaznice

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, odnosno za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati telefonom na broj 036/446 024 ili porukom putem Facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru.

Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti besplatne vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar.