Održana prezentacija aktivnosti u okviru vršnjačkog mentorskog programa 'Moje znanje-Tvoje buduće zvanje'

prezentacija

...  i Zavodom za školstvo Mostar, uz podršku GIZ projekta "Stručno obrazovanje u BiH", jučer 24.10.2018.godine je u Centru za kulturu Grada Mostara, za direktore i razrednike devetih razreda osnovnih škola Grada Mostara, upriličena prezentacija aktivnostit u sklopu mentorskog programa "Moje znanje-Tvoje buduće zvanje", a posebno aktivnosti Tematskog roditeljskog sastanka.

Radi se o aktivnosti koja se realizuje u okviru vršnjačkog mentorskog programa "Moje znanje-Tvoje buduće zvanje" i Sajma srednjih škola Grada Mostara, a koja ima za cilj aktivno uključivanje svih relevantnih aktera počev od direktora, razrednika, pedagoga, učenika ali i roditelja u proces karijerne orijentacije odn.svijesnog odabira nastavka školovanja i budućeg zanimanja koje se bazira na informacijama, znanju i želji.

Na tematskom roditeljskom sastanku će uz podršku Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH) biti predstavljeni i najprosperitetniji privredni sektori koji nude mogućnost zaposlenja i razvoja karijere.

Radi se o hvale vrijednom programu koji se na ovaj način realizuje po prvi put u Bosni i Hercegovini sa ciljem približavanja tržišta rada obrazovnom sistemu i stvaranja tzv. kooperativnog pristupa u srednjem stručnom i tehničkom obrazovanju.