FOTO  Prijavi se na US JIM program, ispričaj svoju američku priču

US JIM , Mostar, prezentacija

Velika prezentacija Work and Travel USA programa održana je u dvorani Princess u Mepasu. US JIM u ponudi ima velik izbor sezonskih poslova diljem Amerike, u hotelima, restoranima, bazenima, zabavnim i nacionalnim parkovima.

Studenti prijavom na Work and Travel USA program potpisuju mogućnost odlaska u SAD na sezonski posao do 4 mjeseca, od svibnja do rujna, te imate period od mjesec dan za turistički boravak u zemlji.

 US JIM surađuje s renomiranim američkim partnerom Intrax, agencijom iz San Francisca koja ustupa radne dozvole za studente. Intrax je jedan od vodećih američkih sponzora ovog programa kulturne razmjene u svijetu.

U razgovoru s nekima od sudionika programa vidljivo je kako je ovo jedna od najboljih odluka koje su donijeli.

“Odabrala sam mali grad Myrtle Beach u Južnoj Karolini, bio je prilično  siguran, obiteljsko mjesto. Četri mjeseca sam živila u kući sa sedam ruskinja i jednom djevojkom iz Crne Gore. Radila sam tri posla, bila sam pomoćni kuhar, šankerica i hostesa. Iako sam radila od osam ujutro do jedanaest navečer, ali imaš neku posebnu energiju i nakon toliko posla dođeš doma, spremiš se i ideš na party. Prijaviti ću se opet na program, želim to ponovno proživjeti”, rekla je Katarina Ivanković, studentica treće godine primaljstva. 

Kada je stigla u Ameriku bila je pozitivno iznenađena kada je upoznala Mostarca koji je također na istom programu, ispričala je.

„Vi ste naša inspiracija, vaše priče su rezultat svega ovoga. Josip, Marko i ja studirali smo u Zagrebu gdje je ovaj program puno rašireniji nego ovdje u BiH. Kada se otvorila prilika za odlazak u Ameriku, odmah smo se prijavili. Na ideju o širenju programa na BiH smo došli kada smo se vratili u Hercegovinu, te smo 2013. otvorili US JIM“, rekao je jedan od organizatora.

„Razviti ćete se na osobnoj razini, to će vam pomoći da postanete samostalniji, odgovorniji i tek kada se vratite s programa znati ćete o čemu sam pričao“, rekao je okupljenima Mario, jedan od osnivača US JIM Mostar.

Sve o putovanjima i poslovima možete naći na službenoj stranici: https://www.us-jim.com/

Maja Ljubić, Hercegovina.info