Održana je Skupština Turističkog klastera Hercegovina

turistički klaster Hercegovina

Danas je u prostorijama Turističkog klastera Hercegovina u Visitor Centar Buna održana redovna godišnja Skupština ovog Udruženja.

Turistički klaster Hercegovina (TKH) osnovan je 2013. godine iz razloga očuvanja i promocije svih specifičnosti hercegovačke regije. Čine ga entuzijasti i uspješni poduzetnici i predstavnici javnog i civilnog sektora, koji zajedno stvaraju proizvode i usluge visoke dodane vrijednosti i za najzahtjevnije goste iz različitih kultura i običaja. TKH je također pokretač održivog gospodarskog razvoja regije Hercegovina, a danas ga čine 34 poslovna subjekta na području regije Hercegovina, kako na području Federacije BiH tako i na području Republike Srpske.

Misija TKH je stvaranje strateškog partnerstva između članica TKH u cilju razvoja prepoznatljivog brenda turističke destinacije Hercegovina, destinacije u koju se domaći i strani gosti rado vraćaju, kao i pružanje kontinuirane podrške svojim članicama u povećanju kvalitete postojećih, te razvoju novih autohtonih proizvoda i usluga kroz primjenu novih znanja i tehnologija, te međunarodnih standarda kvalitete.

Nakon riječi dobrodošlice i utvrđenog kvoruma predsjednica Skupštine Milica Anđelić upoznala je članove s postojećim dnevnim redom, a nakon toga predsjednik udruženja Stjepan Primorac upoznao je prisutne sa radom udruženja u 2018. godini te je predstavljen je plan rada za 2020. godinu.

Turistički klaster Hercegovina