FOTO  Održan 10. po redu Mostar Outdoor, bogat program izvukao u planinu stotine ljudi

Mostar Outdoor

Tijekom vikenda 7.-8. listopada 2023. održan je 10. po redu Mostar Outdoor, manifestacija koja predstavlja otvorena vrata Hrvatskog planinarskog društva Prenj 1933 u Mostaru. Ova godina posebna je po tome što slavimo i obilježavamo 90 godina postojanja i djelovanja HPD Prenja 1933 u Mostaru. Program je započeo u subotu, predstavljanjem knjige Penjačevi zapisi, autora Stipe Božića, najuspješnijeg hrvatskog alpinista. Stipe je održao iznimnu uvertiru u svoju knjigu, koja se rasprodala u roku. Zanimljivu, emotivnu, a prije svega inspirativnu priču koju je Stipe donio u Bogodol, svi prisutni su nagradili dugotrajnim pljeskom.

Jesenjska nedjelja pružila je nevjerojatno lijepe uvjete za planinarenje i prekrasne poglede tijekom cijelog dana, posebno s vrha. Mostar Outdoor ove je godine okupio preko 200 sudionika na planinarskim turama, koje su vodile prema najvišem vrhu Čabulje (Velika Vlajna) i Bandurici.

Važno je spomenuti da je i Planinarski sat za djecu okupio 30-ak najmlađih planinara koji su se družili uz zanimljive igre u  prirodi i planinskom okruženju.

Glavni dio manifestacije odvijao se u Bogodolu ispred planinarskog doma “Miljenko Bošnjak”, gdje se okupilo više od 300 planinara, izletnika, ljubitelja prirode i onih koji tek razmišljaju o tome. Uz grah, osvježenje i odlično raspoloženje, Mostar Outdoor je uspješno došao do kraja.

Iz HPD Prenj su kazali da ih izuzetno veseli veliki odaziv planinara koji su sudjelovali u ovom posebnom danu našeg društva, te se još jednom zahvaljujemo svima na dolasku, a posebice volonterima na angažmanu ovih dana za koje kažu da nije klišej reći, kako bez njih ne bi bilo ničega.