FOTO  Od nedjelje bez gužvi, završava se raskrižje prema Čitluku i Širokom Brijegu

radovi na cesti, balinovac
hercegovina.info

Pri samo završetku su radovi na mostarskom Balinovcu, točnije na raskrižju prema Širokom Brijegu i Čitluku

Kako smo se mogli uvjeriti na mjestu događaja, danas je asfaltiran jedan trak (smjer prema izlazu iz grada), dok će sutra (petak) to biti učinjeno i s većim dijelom drugog traka (ulaz u grad), dok će se prekosutra (subota) asfaltirati samo raskrižje kod semafora te dalje preostali dio na izlazu prema Širokom Brijegu.

Glavni razlog zašto se radi u tri faze i što sutra neće isti neće završiti je upravo raskrižje, budući da oni koji dolaze iz smjera Čitluka ili idu u tom smjeru ne bi mogli proći tom dionicom.

Iako je predviđen rok od 60 dana za završetak sanacije kolnika i rubnjaka, radovi će biti završeni i prije predviđenog roka. Podsjetimo, zbog velikog opterećenja kolnika u ovom dijelu grada, prvenstveno zbog velikog prometa teretnih vozila, autobusa i drugih vozila, došlo je do oštećenja i propadanja ceste, te se pristupilo sanaciji iste.

Jedno od važnijih raskrižja u Mostaru, zbog povezanosti s Čitlukom i Širokim Brijegom, tako je dobilo novi izgled i vjerujemo sigurnije uvjete za vožnju.

Još do nedjelje, radovi, obilazak, gužva i nervoza, a onda dolazi rasterećenje.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.