OBJAVLJENA IMENA 11. IZDANJA Nove boje stižu na mostarske ulice u okviru Street art festa

OBJAVLJENA IMENA 11. IZDANJA Nove boje stižu na mostarske ulice u okviru Street art festa
Hercegovina.info

Međunarodni Street Arts Festival Mostar (SAFMO) uskoro će predstaviti svoje jedanaesto izdanje te ući u novi jubilej. Od 15. kolovoza počet će aktivnosti koje će trajati do 10. rujna. 

Službeno obilježavanje festivala održat će se 3.9. 2022. kada će u Mostar stići svi sudionici iz svijeta, regije i BiH. Oslikavat će se murali i grafiti na atraktivnim lokacijama, realizirati zanimljive intervencije i održati raznolik popratni edukativni i zabavni  sadržaji za sve generacije. 

"Ovogodišnji festival najavljujemo s prefiksom 'Re' koji je sažeo viziju i misiju da re-kreiramo, re-generiramo i re-zoniramo", ističu iz organizacijskg tima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ulica kao scena 

Festival počinje dolaskom Marka Jenkinsa - jednog od prepoznatljivijih suvremenih umjetnika iz SAD-a koji koristi ulicu kao scenu gdje skulpture komuniciraju s okolinom. Ova suradnja bit će veoma značajna za festival kojem je cilj da pored murala realizira produkciju i drugih oblika suvremene umjetnosti. 

Ulice grada na Neretvi također će biti scena umjetnicima: Alex Senna (Brazil), Millo (Italija), Kartel (Njemačka), HNRX (Austrija),  te grafiterima Pallo (Finska), I am Laia (Španjolska), Das Drogen, Resto, Fuso, Brada i  Piros, Endo, Chenipe, (Srbija) te lokalni grafiteri. 

Popratni OFF program uključit će mlade grafitere, repere, producente, umjetnike, izlagače i afirmirane izvođače. Neka od glazbenih imena koja će nastupati su: Nipplepeople, Indigo, DJ Woo-D, Jah Forcefield, DJ Lubna te brojni drugi kreativci i glazbenici u okviru druženja i radionica u prostoru Udruge 'Rezon'. 

SAFMO podržavaju veleposlanstva u BiH: Sjedinjenih američkih država, Brazila, Njemačke, Španjolske te Fondacija Kvinna till Kvinna, Fond otvoreno društvo BiH, Austrijski kulturni forum. Aktivnosti festivala se realiziraju uz podršku Telemach fondacije koja je prijatelj Udruge 'Rezon' službene platforme festivala.