OBEĆANO-ZAPOČETO U središtu Mostara uklonit će se tri ruševna objekta

Rušenje uklanjanje ruševina
Hercegovina.info

Kako je prije nekoliko dana najavljeno na sjednici Gradskog vijeća Mostara, krenulo se u realizaciju rušenja ruševnih objekata. Iako je tijekom mandata pokojnog Ljube Bešlića u više navrata dolazilo do ograđivanja takvih objekata, te zidanja otvora na takvim objektima kako bi se onemogućio ulazak, ruševine su iznova prijetile prolaznicima.

U potrazi za sekundarnim sirovinama, nedavno je jedna osoba izgubila život, upravo u ruševnom objektu u strogom središtu grada, na Španjolskom trgu. To je i potaknulo vlasti da djeluju što prije.

Rušenje uklanjanje ruševina

Gradska administracija je obavila razgovore s vlasnicima privatnih objekata i dogovorena je dinamika uklanjanja ruševnih objekata.

Kako je za Hercegovina.info potvrdio gradonačelnik Mostara Mario Kordić, jučer je počelo uklanjanje jednog od tri ruševna objekta u središtu grada, odnosno uz Novu gradsku magistralu i Bulevar narodne revolucije.

Rušenje uklanjanje ruševina

Kako je više puta Kordić u javnosti rekao, cilj je ukloniti objekte koji ugrožavaju sigurnost stanovnika ovog grada, ali i svih drugih koji prolaze pored ruševnih objekata.

Rušenje uklanjanje ruševina