FOTO  NP Mostar: U utorak Ne igraj na Engleze, u petak Mostarska djelidba

NP Mostar:  U utorak Ne igraj na Engleze, u petak Mostarska djelidba
Ulaznice se prodaju po cijeni od 7 KM, sa standardnim popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 KM.

Predstava "Ne igraj na Engleze" po tekstu Vladimira Đurđevića i u režiji Emira Spahića govori o trojici najboljih prijatelja, Buletu (Emir Sejfić), Paunu (Ivan Skoko) i Piksiju (Emir Spahić), koji u jednoj noći iščekuju rezultat jedne utakmice. Kladili su se različito i dobitak je siguran. Taj dobitak trebao bi riješiti sve njihove probleme. Predstava o ovisnosti i klađenju, jednom od najvećih problema bh. društva. Adaptaciju i dramaturgiju teksta potpisuje Adnan Lugonić, a scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka.

U petak, 16. 2. u 20 sati na repertoaru je hit komedija "Mostarska djelidba" prema djelu Skendera Kulenovića u režiji Sulejmana Kupusovića (1951. - 2014.), predstava koja redovno izaziva veliki interes publike. Mijenja li se s vremenom ljudska priroda i kakvi smo kad se dijeli - vlast, imovina, zajedničko dobro...? Priča je smještena u ksenofobičnu sredinu bosanskohercegovačke kasabe, među zatucane, polupismene i zavišću nagrižene ljude, ali je u isto vrijeme protkana britkim humorom i liskalucima svojstvenim ljudima iz te sredine. Dolazi djelidba i sve se dijeli- ljudi, vjera, zemlja...sve. Tema aktuelna tada i izrazito aktuelna danas. Hoćete li se prepoznati? U predstavi igraju Amela Kreso, Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Goran Lozo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Mirsad Elezi, Šerif Aljić, Ekrem Čorda.

ULAZNICE
Ulaznice po cijeni od 7 KM i 3,50 KM s popustom za učenike, studente i penzionere su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati; rezervacije na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Naš portal u suradnji sa NP Mostar dijeli 2X2 ulaznice za sutrašnju predstavu. Dovoljno je da na našu mail adresu [email protected] pošaljete ime i prezime uz ključnu riječ DA.