FOTO  Novi metri asfalta na mostarskim ulicama; Jedno naselje dobilo kružni tok i nogostup

Asfaltiranje Smrčenjaci
Hercegovina.info

Proteklih dana, pa tako i danas,pojedine mostarske ulice dobile su novi asfalt. Iako je izborna godina, malo je vjerojatno da je asfalt stigao zbog toga jer su radovi već odavno krenuli na tim dionicama.

Tako smo prije nekoliko dana zabilježili radove na novom kružnom toku koji se nalazi u naselju Smrčenjaci. Kružni tok je zamijenio klasično raskrižje na kojem nije bilo semafora pa su tako u opasnosti bili pješaci, a nerijetko su se događale i prometne nesreće.

Rekonstrukcijom ovog dijela grada, postavljen je nogostup, a izgrađen je kružni tok za lakši protok automobila.

Tijekom subote novi asfalt je stigao i na mostarsku Aveniju, točnije prvi sloj se postavljao na dvije kolčnike trake na istočnom dijelu prometnice od zgrade 'Projektant' do zgrade 'Spajalica'. Postavljanje drugog sloja asfalta na dvije kolničke trake na istočnom dijelu prometnice od Ekonomske škole do zgrade 'Spajalica' očekuje se tijekom narednog tjedna.

Također, drugi sloj asfalta na dvije kolničke trake na zapadnom dijelu prometnice od Strelčevine do zgrade 'Spajalica' očekuje se u narednom razdoblju, te će time biti okončana rekonstrukcija ulice kralja Tomislava, od vrha Avenije do zgrade 'Spajalica' gdje je urađena kolektorska i kanalizacijska mreža. Radove na asfaltiranju su izveli radnici 'HP Investing'.