NOVČANE NAGRADE Odaberite kandidate za nagrade mostarske fondacije

Kandidati za nagrade
Fondacija Slipičević

Drugu godinu zaredom, građani Mostara biraju kome će pripasti prestižna nagrada 'Nijaz Slipičević', koju Fondacija 'Slipičević' dodjeljuje mladim ljudima koji su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima. Ove godine, glasovanje će se odvijati u dvije runde. Četiri kandidata/kinje ili kolektiva s najviše glasova će ući u finalnu rundu koja će odlučiti pobjednika.

Glasati možete ostavljanjem komentara ispod Facebook posta sa rednim brojem i/ili imenom jednog kandidata/kandidatkinje ili kolektiva kojeg podržavate. Prva runda glasovanja će trajati do utorka 1.9.2020. godine. Četiri prvoplasirana će ući u finalnu rundu glasanja koja će trajati od 3. do 10.9.2020. godine. Finalisti će prenijeti osvojeni broj glasova u finalnu rundu. Pobjednik/ca će biti kandidat/kinja s najvećim brojem glasova, dok će nagrade dobiti i drugo i treće mjesto.

Kandidati za nagradu 'Nijaz Slipičević' 2020.
1. Košarkaški klub 'Velež' – za nastavak slavne priče mostarskog Veleža kroz košarku. Nedavnim osnivanjem, KK 'Velež' je postavio temelje za budući rad na promociji sporta u Mostaru.
2. Emina Kapetanović - mlada studentica FIT-a je osmislila aplikaciju koja pomaže osobama koje su doživjele moždani udar - za izvrsne rezultate u polju informatičkih znanosti i osvojeno prvo mjesto na FIT Coding Challengeu.
3. Rijalda Džiho - mlada karatašica koja je u Mostar donijela svjetsku bronzu i europsko srebro, za istaknute rezultate u borilačkim sportovima i pronošenje sportske slave Mostara u svijetu.
4. 'Mostarske kiše' – legendarni mostarski zbor koji je odgojio generacije glazbenih talenata, nastupao na pozornicama širom države, regije i svijeta, za kontinuiran rad sa mladima i promociju glazbene kulture u Mostaru.
5. Škola skakanja kluba skakača u vodu 'Mostari' – za popularizaciju tradicije skokova sa Starog mosta među mladima i očuvanje 'mostarske laste' kao brenda i stila koji simbolizira grad.
6. Karmen Obrdalj - studentica Akademije dramskih umjetnosti u Banja Luci, za osvajanje nagrade za za najbolji studentski scenarij, koju dodjeljuje Ministarstvo kulture RS.
7. Mostarski teatar mladih – teatarski kolektiv koji desetljećima širi slavu Mostara po daskama što život znače u Europi i svijetu, za kontinuiran rad s mladim ljudima i promociju kulture u Mostaru.

O nagradi 'Nijaz Slipičević'

Nagrada 'Nijaz Slipičević' je oformljena kako bi Fondacija 'Slipičević' pomogla razvoj talenata koje tek treba vrednovati, a koji u teškom vremenu za naš grad, ne dobivaju zaslužena priznanja i podršku. Svrha nagrade je poticati mlade ljude - likovne umjetnike, književnike, sportaše, glazbenike, znanstvenike, te sve druge mlade talente koji svojim radom ostvaruju najznačajnija postignuća u našem gradu. Odati priznanje najboljima i podstaknuti njihov daljnji rad i razvoj.

Nijaz Slipičević bio je istaknuti kulturni i društveno-politički radnik Mostara. Prije rata je obavljao dužnost direktora Đačkog doma 'Dule Mučibabić'. Poslije rata, bio je načelnik općine Stari Grad, a potom ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Vlade HHŽ.

Fondaciju 'Slipičević' je 2015. godine, osnovao Hari Slipičević u znak sjećanja na svoga oca Nijaza. Vizija Fondacije je jednaka onoj koju je imao Nijaz Slipičević - humanizmom, tolerancijom, dostojanstvom i pravdom stvarati bolje uvjete za život onima kojima je to potrebno, sa željom da svoje vrijeme i znanje usmjerimo u bolju budućnost.

Dosadašnji dobitnici nagrade 'Nijaz Slipičević'

Do sada su nagrađeni plivačica Amina Kajtaz za povratak Mostara na Olimpijske igre, Rock Škola Mostar za za povezivanje mladih ljudi i rušenje barijera, reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ivan Klepić, seniorski prvak Europe u karateu, Goran Popović, Mostarac koji je primljen na prestižnu akademiju dramskih umjetnosti u New Yorku, književnici Almin Kaplan i Anita Pajević, akademski slikar Boris Orenčuk, plivačica Lana Pudar, Street Arts Festival koji je ponio priznanje za oživljavanje mostarskih fasada, Iva Martina Kraljević za rezultate u mentalnoj aritmetici, Mostarska asocijacija sporta, te Plesni studio Mo Stars. Plaketa 'Nijaz Slipičević', kao posebno priznanje, prošle godine je po prvi put dodijeljena Ženskom nogometnom klubu 'Emina'.