Nevenko Herceg posjetio učenike i obećao sudjelovati u izgradnji sportske dvorane

Herceg, dvorana, škola

U povodu početka nove školske godine, dr.sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) posjetio je u ponedjeljak Osnovnu školu Ilije Jakovljevića Mostar.

U sklopu posjeta zajedno s ravnateljicom spomenute škole Lidijom Markotić obišao je školski objekt, a u dva razreda u kojima su školovanje započeli prvašići, kroz neposredan razgovor s učenicima i roditeljima, zaželio je svima sretan početak školovanja.

Nakon obilaska, predsjednik Herceg održao je radni sastanak s djelatnicima škole na kojemu ih je upoznao s konkretnim potezima i mjerama koje Vlada poduzima kako bi prosvjetnim djelatnicima osigurala bolji materijalni status i uvjete rada.

"Obnovili smo i kroz proces utopljavanja uredili značajan broj škola u našoj županiji. Naša je nakana obnoviti-utopliti sve javne, poglavito školske objekte u Županiji. Kada je u pitanju ova škola, neupitna je naša spremnost da zajedno s Gradom Mostarom, osnivačem, sudjelujemo u izgradnji školske sportske dvorane koja je neophodna kako bi učenici i njihovi nastavnici imali sve potrebne uvjete za provedbu cjelokupnog obrazovnog procesa", kazao je Herceg.

Ravnateljica Markotić zahvalila je županijskom premijeru na posjetu i iskazanoj spremnosti da podupre nastojanja da se krene s izgradnjom sportske dvorane.

Posjet OŠ Ilije Jakovljevića dr. Herceg je iskoristio i da svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škola u HNŽ uputi čestitku u povodu početka nove školske godine.

"Učenicima, roditeljima i svim djelatnicima u školama, osobno i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, želim sretan početak nove školske godine. Na osobit način, sretnu i uspješnu školsku godinu želim našim prvašićima koji su jutros obiteljski dom ili vrtić zamijenili školskim klupama. Neka im početak školske godine bude radost i neka u društvu svojih vršnjaka i učitelja kroz igru i učenje steknu prva znanja, koja će biti temelj svih njihovih postignuća u budućnosti. Svima još jednom želim sretan početak nove školske godine!" kazao je premijer HNŽ-a.