NATJEČAJ Upućen poziv djeci pjesnicima da s pjesmom dođu u Mostar

Šantićev festival djece pjesnika
Hercegovina.info

Povodom obilježavanja godišnjice smrti našeg velikog pjesnika Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) 'Prosvjeta' Mostar organizira osmi 'Šantićev festival djece pjesnika' koji je planiran početkom veljače 2021. godine. Termin održavanja finalnog djela festivala će zavisiti od epidemiološke situacije u regiji. 

Na festivalu mogu sudjelovati učenici osnovnih škola iz sljedećih država: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija. Organizatori pozivaju škole, nastavnike jezika, voditelje literarnih i recitatorskih sekcija da motiviraju svoje učenike za prijavu te pozivaju učenike da se prijave i pošalju svoje radove na natječaj. Tema je slobodna.

"Nadamo se da će ovaj natječaj animirati mlade da se odazovu u što većem broju i pokažu svoj dar i ljubav prema pisanju poezije. Sve koji se odluče prijaviti na natječaj treba da obavezuje i ime našeg velikog pjesnika Alekse Šantića koji je slavu Mostara pronosio širom svijeta. U tom smislu svim sudionicima na natječaju želimo puno sreće i dobrodošlicu u magični poetski svijet", naveli su organizatori.

Na dosadašnje festivale stigle su tisuće pjesama, a u Mostar je došlo preko 200 mladih pjesnika iz svih država regije – finalista festivala. Još veći uspjeh je što su neki sudionici, potaknuti uspjehom na festivalu izdali i svoje prve knjige i nastavili putem izgradnje života u kulturi.  

Način prijave na natječaj: Svoje radove (najviše tri – tema slobodna) dostaviti do 31.12.2020. godine na adresu:
SPKD Prosvjeta Mostar, 
Maršala Tita 178, 
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina  
ili putem e-maila: [email protected].