FOTO  NAŠA DJECA Nagrađeni učenici za najbolje radove s temom 'Ostani doma'

NAŠA DJECA Nagrađeni učenici za najbolje radove s temom 'Ostani doma'
Udruga roditelja Naša djeca

Udruga roditelja Naša djeca 2014. uspješno je organizirala literarni natječaj 'Ostani doma', a nagrade za najbolje radove uručene su Korini Džidić, Mariji Zelenika i Klari Grbešić.

"Na natječaj Udruge Naša djeca 2014. s temom Ostani doma, koji je bio otvoren 15 dana, stiglo je ukupno 70 prijava. Članovi žirija imali su divan zadatak čitati poučne, domišljate i originalne radove koje su poslala djeca od 2. do 9. razreda osnovne škole.

Većina radova zadovoljila je temu te je na taj način poslana jasna poruka da radi naših bližnjih poštujemo pravila, ostanemo doma kako bismo zaštitili i druge i sebe. Od literarnih sastava, pjesama i poezije, rima i tematskih radova, izdvojilo se nekoliko s posebno upečatljivim književnim izrazom i porukom.

Žiri, u sastavu Berislav Jurič, Boris Čerkuč i Ružica Bošković, jednoglasno je donio odluku da se prvo mjesto dodijeli djevojčici Korini Džidić, učenici 7. razreda Osnovne škole Petra Bakule za rad "Ostani doma". Korinin rad se od svih prijavljenih iskristalizirao kao potpuno drugačiji, a mlada književnica koristi pisanje iz dvije perspektive, svoje i svoga ljubimca. Njezin rad je zanimljiv, razvija napetost, u čitatelju budi posebnu emociju i šalje snažnu poruku, a istovremeno pokazuje koliko pisanje može biti osebujno i moćno.

Drugo mjesto jednoglasno se dodjeljuje Mariji Zelenika, učenici 9. razreda Treće osnovne škole Mostar, PO Polog, za pjesmu "Ostani doma" koja s vrlo malo riječi pokazuje kako mladi vide stanje koje trenutačno vlada u svijetu i koliko su zaista naša djeca maštovita.

Treće mjesto dodjeljuje se Klari Grbešić, učenici 5. razreda Treće osnovne škole Mostar za pjesmu "Kad je mašta kod kuće" koja s laganom igrom riječi pokazuje što se sve mota po malim glavicama kada su ostale u tišini doma te koja svojom pjesmom posebno promiče kulturu knjige i čitanja.

Dragi učenici, puno smo toga naučili iz vaših radova, uvidjeli smo da vam nedostaje mnoštvo stvari koje ste ranije olako doživljavali, da vam nedostaju prijatelji, učitelji i nastavnici, šira obitelj, druženja i sloboda. Vi ste ti koji će uskoro odlučivati o tomu koliko će nam lijepo, čisto, razvijeno, obrazovano društvo i okružje biti.

Hvala Vam što ste ozbiljno shvatili sve zadatke koje vam povjeravaju vaši roditelji, učitelji, nastavnici i što pomažete svojim bližnjima i mislite na njih. Vjerujemo kako će ova "Korona" uskoro napustiti naš planet i otići te kako će se naši životi vratiti u željeno stanje, a do tada pišite, crtajte, maštajte i ostanite doma!- poručuju članovi žirija.

Udruga roditelja Naša djeca 2014. učenice je nagradila tabletom, wifi zvučnikom te slušalicama", navodi se u priopćenju Udruge roditelja Naša djeca 2014. uz zahvalu svim učenicima koji su sudjelovali u natječanju, članovima žirija i roditeljima.