Narodno pozorište ugošćuje broadwaysku hit-predstavu

np mostar
Do kraja mjeseca publika će imati priliku pogledati predstavu "Mostarska djelidba" Skendera Kulenovića u režiji Sulejmana Kupusovića koja je na repertoaru 21. rujna.

Podsjećamo, predstava je premijerno izvedena na otvaranju Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska 2008.", gdje je osvojila Specijalnu plaketu stručnog žirija, a zbog svoje bezvremenosti i interesa publike, na repertoaru je već deset godina.

Proročanski tekst "Djelidba" Skendera Kulenovića, koji je kao komedija svoju praizvedbu doživio još davne 1947. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo, zabranjen je iste večeri kada je i izveden. Radnja predstave počinje po završetku Drugog svjetskog rata, a završava u sadašnjem vremenu, dajući predodžbu o razdoblju rata od '92. do '95. u Bosni i Hercegovini, zemlji u kakvoj živimo i danas.

U subotu, 29. rujna, Narodno pozorište će u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a ugostiti broadwayski hit-mjuzikl "25. natjecanje u spelovanju u okrugu Putnam" u izvođenju 16 mladih bh. glumaca.

U predstavi igraju: Faris Pinjo, Nikolina Vujić, Šejla Grgić, Tijana Jovanović, Marko Mirković, Lamija Čeljo, Mak Čengić, Nemanja Bajić, Srđan Knjeginjić, Lea Sekulić, Sanjin Arnautović, Ana-Marija Tomić, Jelena Jandrić, Duje Martinić, Darko Stojić i Sara Ristić.