Narkomani siju strah, vlasti šute

centar 2, narkomani, auro, skupljanje, strah

Strah u naselju

Mještani tvrde da je stara ruševna zgrada već dugo vremena glavno utočište za okupljanje narkomana i pravo leglo zaraznih bolesti, zbog čega strahuju za svoju djecu.

- U više navrata smo obavještavali policiji, koja bi samo došla, napravila zapisnik i nakon toga ništa više, kazala je stanarka iz ulaza u neposrednoj blizini te zgrade.
Ona tvrdi da je ruševina u večernjim satima puna sumnjivih osoba, koje su spremne na sve, te da je taj dio postao strah i trepet za cijelo naselje.
- Djecu ne smijemo pustiti da se igraju slobodno, a moram priznati da u večernjim satima po svoju trinaestogodišnji kći moram ići u školu, jer ju je strah proći same pored te zgrade, tvrdi mještanka, koja je željela ostati anonimna iz sigurnosnih razloga.

Vlasti šute

Stoga je zajedno s ostalim mještanima koji su, kako kaže, već počeli potpisivati peticiju za uklanjanje ovog objekta ili konačnu sanaciju zgrade zatražila pomoć medija.
- Na tom području već je bilo evidentirano i nekoliko pljački, a kad se dogodi ono najgore, onda će biti kasno za sve priče u kojoj se kao i u većini slučajeva neće moći naći ni odgovorna osoba, stav je mještana mostarskog naselja Centar 2.
Podsjetimo, o ovom problemu u više navrata je pisao Dnevni list, ali od relevantnih osoba se još nitko nikada nije oglasio po pitanju pronalaska rješenja za ovaj problem, niti išta poduzeo kako bi centar 2 postao sigurniji za građane.

Dnevni list