Narednih dana na području Mostara će biti prisutne policijske i školske patrole

Školske patrole Mostar
Hercegovina.info

Auto-moto savez u Bosni i Hercegovini (AMSuBiH) i Mostarski auto-moto klub (MAK Mostar), sukladno Planu i programu prometno-preventivnog djelovanja u cestovnom prometu, tijekom mjeseca rujna organiziraju prometno - preventivnu akciju pod nazivom 'Počela je školska godina'.

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnom odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca.

Imajući u vidu činjenicu da učenici osnovnih škola, posebice djeca nižih razreda, spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, potrebno je učenike educirati o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obratno.

Akcija 'Počela je školska godina' obuhvaća rad školskih patrola (reguliranje prometa na pješačkom prijelazu u blizini škole - školske patrole uz nadzor policije).

U ponedjeljak 12. rujna od 9 do 10 sati školska patrola bit će prisutna kod Mostarke, a sudjelovat će učenici Osnovne škole 'Petar Bakula'. Istog dana od 11:45 do 12:45 sati sudjelovat će učenici O.Š. 'Silvije Strahimir Kranjčević' na ulici ispred škole.

Školske patrole će biti prisutne i u utorak 13.9. i to na ulici ispred škole 'Ilija Jakovljević' u vremenu od 8:15 do 9:15 sati. Istog dana od 9:30 do 10:30 sati u patroli će sudjelovati učenici O.Š. 'Antun Branko Šimić' na ulici ispred škole.

Tog dana patrola će biti prisutna i ispred škole 'Ivan Gundulić' i to u vremenu od 13 do 14 sati.

14. rujna u ovoj akciji sudjelovat će učenici Treće osnovne škole, a patrola će biti prisutna od 9 do 10 sati na Rondou. Na magistralnoj cesti ispred O.Š. 'Marin Držić' na Buni patrola će biti prisutna 15.9. od 9:30 do 10:30 sati.

Toga dana akcija će se provesti na ulici ispred škole 'Bartol Kašić' u Rodoču u vremenu od 13 do 14 sati. Dan poslije, 16. rujna. učenici O.Š. Ilići patrolirat će na ulici ispred svoje škole od 8:15 do 9:15 sati.

Istog dana u prometno - preventivnoj akciji sudjelovat će učenici O.Š. Cim na ulici ispred škole od 14 do 15 sati. Navedena akcije će se provesti i u Kruševu, na cesti ispred tamošnje osnovne škole i to 19. rujna od 9 do 10 sati.

Toga dana djeca će uz policijsku patrolu biti i ispred škole 'Fra Didak Buntić' u Čitluku u vremenu od 10:30 do 11:30 sati. Posljednja patrola u okviru ove akcije će biti u Pologu ispred tamošnje škole i to 20. rujna od 9 do 10 sati.