FOTO  NAKON DUŽEG VREMENA Koncert dva benda obradovao Mostarce

Koncert Divahnaha i Kuba acoustic
Hercegovina.info

Bendovi 'Divanhana' iz BiH i 'Kuba acoustic' iz Crne Gore nakon dužeg vremena 'probili su led' u Mostaru po pitanju održavanja koncerata. Iako vrlo mali broj posjetitelja koji je mogao pratiti koncert uživo, na platou ispred Centra za kulturu, nije nedostajalo dobre atmosfere i zabave. Koncert je također imao prijenos i putem YouTube kanala 'Kulturna ruta Mostar-Podgorica'.

Koncert je održan u okviru projekta 'Valorizacija kulturnog nasljeđa turistickih destinacija Mostar i Podgorica', a koji se provodio u posljednjih godinu dana na području ova dva grada, a projekt je financiran sredstvima Europske unije.

U prethodnim aktivnostima projekta, koje su započele početkom godine, turističke organizacije ova dva grada su utvrdile zajedničke elemente Mostara i Podgorice na temelju kojih su kreirali tri regionalne rute kulturnog turizma: Sunčana strana svjetskog nasljeđa - stari gradovi, rijeke i mostovi, Spomenička regionalna ruta i Religijsko-kulturna regionalna ruta.

Kao kruna na kraju upriličen je koncert gdje je publika mogla slušati dvosatni raznoliki program. Bend iz Crne Gore je svirao obrade nekih izvođača i bendova iz regije poput Darka Rundeka, Kneza, Vlade Georgijeva, grupe 'Latino' i sl. 'Divanhana' je u svom prepoznatljivom zvuku predstavila sevdalnike iz naše zemlje, a publika je na izvedbe oba benda uzvraćala pjevanjem i jakim aplauzima.

U bendu 'Kuba acoustic' su i tri člana koji su djeca poznatog kantautora Slobodana Slobe Kovačevića, osnivača grupe 'More' u kojoj je djelovao zajedno sa Oliverom Dragojevićem, Meri Cetinić, Doris Dragović, Tedijem Spalatom i dr.

'Kuba' je fondacija koja ima za zadatak da zabavi, razveseli i opusti sve ljude dobre volje. 'Kuba' je fuzija reggae, pop, rock, latino i dub step glazbe. 'Divanhana' je bosanskohercegovački sevdah bend koji izvodi tradicionalnu glazbu u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične glazbe 20. stoljeća.