NAJVEĆI SPEKTAKL U SVIJETU VISINSKIH SKOKOVA Gary Hunt cilja prvo mjesto, posjetitelji skokove smatraju umjetnošću

Red Bull Cliff Diving,Stari most,natjecanje,skakači,Klub skakača u vodu 'Mostari',Gary Hunt
Hercegovina.info

Današnjim skokovima elitnih i najpoznatijih svjetskih skakača sa Starog mosta i službeno je po osmi put otvoreno Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo u Mostaru. Danas je po rasporedu izvedena prva natjecateljska serija u kojoj su netjecateljke i natjecatelji skakali direktno s kamenog luka Starog mosta u čast višestoljetne tradicije skokova s ovog mjesta. Ovogodišnji program bit će završen u subotu, kada će biti održana svečana ceremonija dodjele medalja najboljima, a svi posjetitelji tijekom tri dana imat će priliku gledati neka od najslavnijih imena ovog popularnog sporta, poput Garya Hunta, Miguela Garcie, Meili Carpenter i Annike Bomebusch. Imali smo priliku danas osjetiti uživo energiju i euforiju posjetitelja i natjecatelja sa Starog mosta te smo tako i razgovarali sa gledateljima, domaćinima ali i jednim od najboljih skakača i svjetskim prvakom u ovom sportu Garyem Huntom.

"Uistinu je teško reći šta smo osjećali tijekom skoka, zato što je tijekom skoka koncentracija toliko velika da čovjek ništa zapravo ne osjeća. Ono što mogu reći, jest da prije skoka čovjek puno toga proživi i osjeti, poput straha i nervoze. Svjestan si da je to što radiš opasno, ali tijekom skoka, uistinu ne razmišljaš više ni o čemu, samo se prepustiš, samo skočiš. Tek nakon skoka ponovo uslijedi onaj ’vau’ osjećaj i adrenalin“, opisao je svoj osjećaj Gary Hunt za Hercegovina.info.

Red Bull Cliff Diving,Stari most,natjecanje,skakači,Klub skakača u vodu 'Mostari',Gary Hunt

Kako kaže, od ovih nekoliko dana provedenih u Mostaru očekuje i nada se samo najboljem, kao i do sada.

"Ciljam na postolje, uistinu će biti teško pobijediti, jer su oko mene sve vrhunski skakači, ali definitivno želim završiti na postolju“, istaknuo je Hunt euforično pred skok.

Rambo Sejdović, dugogodišnji mostarski skakač, kazao je za naš portal da je zadovoljstvo biti domaćin ispred Kluba skakača u vodu 'Mostari' ovakvim profesionalcima te da mu je drago što će sljedećih nekoliko dana dijeliti Neretvu baš sa njima.

"Smatramo da Red Bull skokovi, ne samo za nas skakače nego i za grad Mostar, znače produžetak turističke sezone. Ovo ima ne samo sportski i kulturni značaj, nego i ekonomski važan trenutak za grad, pa samim tim i za naš klub koji je suorganizator“, kazao je Sejdović za Hercegovina.info.

Red Bull Cliff Diving,Stari most,natjecanje,skakači,Klub skakača u vodu 'Mostari',Gary Hunt

Kako kaže, oni kao domaćini su tu da ih ugoste na najbolji mogući način i prikažu Mostar u najboljem svjetlu, što se trude već godinama unazad, a ponekad to ide do najsitnijih detalja.

"Mi se brinemo i za dozvole i za razinu vode, kao i za brojne druge sitnice. Stojimo na raspolaganju svim natjecateljima kao i Red Bullu i nadamo se da će ovo ostati njihova stalna destinacija“, naglasio je Sejdović.

Bez obzira na mostarsko sunce, mnogobrojni turisti i Mostarci strpljivo su iščekivali svaki skok natjecatelja, a ovom prilikom razgovarali smo sa Kerimom Yamanom, posjetiteljem iz Turske, koji je svako skakanje pratio sa posebnom pažnjom i iščekivanjem.

"Ovo nije prvi put da sam na ovakvom događaju, već sam ranije gledao skokove i zavolio sam ovaj sport. Ovo je umjetnost, rekao bih jedna od najzahtjevnijih njenih grana, a gledati kako natjecatelji to s lakoćom izvode svaki put me oduševi. Drago mi je što sam se baš sada našao u Mostaru, iako nisam planirao ovaj događaj, od posjete Mostaru izvukao sam samo najbolje izgleda“, rekao je Yaman.

Red Bull Cliff Diving,Stari most,natjecanje,skakači,Klub skakača u vodu 'Mostari',Gary Hunt

Legendarni Kolumbijac i natjecatelj Duque ranije je objasnio da je oduševljen energijom grada.

"Mostar je grad koji živi za ove skokove. Obožavaju ih. Čim dođeš ovdje odmah možeš osjetiti tu energiju, a i ljudi su jako gostoljubivi i energični. Znaju ko su svi skakači i prate natjecanja. Jednostavno je jedan od gradova u koje kad dođeš, ja osobno se osjećam kao da sam došao kući i svaki put kada dođemo uživam u svakom trenutku“, poručio je Duque.

Nakon gledanja skokova, posjetitelji i turisti imat će priliku nastaviti se zabavljati uz glazbu i ples zahvaljujući Old Town Street Festu u organizaciji Grada Mostara i Mostar Rock Schoola od sutra, a raznovrstan i bogat program uključuje čak 14 nastupa na šest različitih lokacija u gradu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.