FOTO  Najava: Balet 'Alisa u zemlji čuda'

balet

... hercega Stjepana Kosače na programu je baletna predstava „Alisa u zemlji čuda", u izvedbi Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo.  Sponzor večeri je Lino.

Koreografiju potpisuje Aleksandar Ilić, glazbu - Darja Janošević, kostimografiju - Neira Sinanbašić i Melisa Musić, a scenografiju Vedran Hrustanović.

Uloge:
ALISA - Tamara Ljubičić; KRALJICA SRCE - Ekaterina Vereshchagina; KUHARICA - Jovana Milosavljević; MIŠ - Goran Staniškovski; ZEC - Boris Vidaković; KORNJAČA -.Adnan Đindo

Ulaznice po cijeni od 10 KM, mogu se kupiti na infopultu Mepas Malla, u uredu Matice hrvatske Mostar i u Kosači, prije predstave.

RIJEČ KOREOGRAFA (Aleksandar Ilić): Lewis Carroll je čudesnom moći svoje mašte, humorom, logikom izvrnutom naopačke, postavio jednadžbu: je li 2 plus 2 uvijek i nepobitno - 4?

Kao profesor matematike i logike, kao vrsni pisac, zna da ni u što ne treba sumnjati bespogovorno, jer u matematičkoj teoriji 2 plus 2 ne moraju uvijek biti 4, kao što se dvije paralelne prave susreću i sijeku negdje u beskraju. Vjerujte: i snovi i java se nekad i negdje susreću i spoje. Vjerujte u snove, maštajte, a prije svega živite - to je skrivena ideja ove igrarije za djecu i odrasle...