FOTO  Na sceni HNK Mostar ovog tjedna dvije predstave 'Meštar' i 'Brat magarac'

predstave
Predstava „Meštar" nastala je u koprodukciji Matice Hrvatske Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta. Glumac HNK Mostar Velimir Pšeničnik Njirić ovom predstavom je obilježio 40 godina svog glumačkog rada. Riječ je o drami iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, vječnoj priči o odnosu puka i umjetnika, kao i velikog vođe i umjetnika. U predstavi igraju : Robert Pehar, Miro Barnjak, Angela Bulum te Velimir Pšeničnik - Njirić u ulozi Meštra.

U četvrtak 02.02.2017. u 20 sati očekuje nas još jedna izvedba predstave „Brat magarac" autora Renea Medvešeka u režiji Lawrencea Kiirua.

Predstava „Brat magarac" donosi nam slike iz života jednog od najvećih svetaca katoličke crkve svetog Franje Asiškog. Predstava „Brat magarac" u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru donosi optimizam i radost onako kako je sveti Franjo širio oko sebe za vrijeme svog ovozemaljskog života. "Bratom magarcem" sveti Franjo je nazivao svoje tijelo na kojemu je putovao do sestre Smrti.

U predstavi igraju: Robert Pehar, Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnik Njirić, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Anja Rikalo, Josip Palameta i Igor Vidačković.

Ulaznice za obje predstave se mogu kupiti na blagajni kazališta svakim danom od 10 do 15 sati, cijena ulaznice je 10 KM, dok su za studente i umirovljenike 5 KM.
Ulaznice se mogu rezervirati :
- telefonom 063 317 348
- putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i HNK za studente, studenti za HNK
- e-mailom: [email protected]

I za ove dvije predstave studenti Sveučilišta u Mostaru mogu iskoristiti besplatne vaučere koje mogu preuzeti u prostorijama Studentskog zbora ili na info pultu HNK Mostar.