Na rijeci Buni natjecanje u mušičarenju

Mušičarenje rijeka
Ilustracija

U nedjelju (22.5.) na rijeci Buni će održati natjecanje I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju, u organizaciji Sportsko ribolovnog Saveza Bosne i Hercegovine i domaćina natjecanja USR 'Neretva 1933' Mostar.

Na ovo natjecanje prijavila su se 22 natjecatelja uz još dvije rezerve, a tijekom natjecanja primjenjivat će se pravilnik usvojen 2018. godine.

Suci na natjecanju su: glavni sudac Almedin Kolonić, delegat Ivica Tomičić, sektorski suci Mario Raspudić i Adnan Grebović, komesar lige Željko Marković.

Po završetku natjecanja u sektoru, sektorski suci pristupit će mjerenju ulova od natjecatelja do natjecatelja uz obavezno prisustvo natjecatelja susjeda. Natjecatelji su obavezni objavljivati glasno da su ulovili ribu kako bi susjedni natjecatelj imao saznanje o ulovu svog susjeda natjecatelja.

Zbog ovog natjecanja donesena je odluka o zabrani obavljanja sportskog ribolova do nedjelje 22.5.2022.g. na dijelu rijeke Bune, od Kosorske jame nizvodno do ušća Bunice u Bunu (do restorana Kolo).