Na Maloj sceni HNK Mostar do kraja tjedna dvije predstave

sve o ženama
sve o ženama
...Sve o ženama" iz repertoara HNK Mostar i „Sluškinje" gostujuća predstava nastala u produkciji Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva.

Predstava „Sve o ženama" autora Mire Gavrana u režiji Roberta Raponje bit će odigrana u utorak 09.06.2015. u 20 sati.

Komedija „Sve o ženama" vodi nas kroz pet različitih priča iz svakodnevnog života koje razumiju sve žene na svijetu. Vještim preplitanjem komedije i drame priča nam o prijateljstvu, karijeri,ljubavi, djetinjstvu i starosti. Dođite i pogledajte vještu i brzu transformaciju tri glumice u petnaest likova kroz niz komičnih obrata.

U predstavi igraju: Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić i Angela Bulum.

Predstava „Sluškinje" Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva bit će odigrana u četvrtak 11.06.2015. u 20 sati.

Predstava se bavi razlikama u društvenoj hijerarhiji, moći u imovinskom smislu jednih i potpunom nedostatku imovinskog statusa kod drugih. Tako se na sceni gradi jedan svijet prividnog blagostanja koji predstavlja najvišu razinu u društvenoj hijerarhiji, a kao kontrapunkt tome su likovi sluškinja koje žele pripadati takvom svijetu.

Predstava se također dotiče suvremenog čovjeka u zemlji i uvjetima u kojima živimo; klasnoj podjeljenosti,statusu moći i sudbinskoj određenosti kroz vizuru dvije žene koje nemaju ništa, a njihovo statusno određenje i posao ih stavljaju u nezavidnu situaciju potlačenih, poniženih i degradiranih.

Riječ je o samostalnoj diplomskoj predstavi glumice Elme Juković koja je nastala pod mentorstvom profesora Admira Glamočaka.

U predstavi igraju: Elma Juković, Dina Mušanović, Maja Izetbegović

Ulaznice za obje predstave se mogu rezervirati:
- na broj telefona 063 317 348
- putem Facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru
- e-mailom: [email protected]

Ulaznice po cijeni od 10 KM, za studente,učenike i umirovljenike po 5 KM mogu se kupiti na blagajni kazališta od 10 do 15 sati te sat vremena prije početka predstave.