Mostaru na naplatu dolaze loši potezi nacionalne politike

NS radom za boljitak

Prilikom integracije općina očito se nije vodila evidencija, niti podvukla crta o zatečenom stanju. O ovome problemu se moralo raspravljati mnogo ranije, a ne dopustiti rast kamata koje su gotovo narasle do punog iznosa dugovanja.

     Gradsko povjerenstvo Narodne stranke Radom za boljitak Mostar smatra da će zbog grešaka i loših procjena nacionalne politike koja Mostarom upravlja već puna dva desetljeća opet najviše ispaštati njegovi građani. Činjenica da je Međunarodna zajednica obećala pomoći u rješavanju situacije oko Kuvajtskog kredita, pa to na kraju nije učinila ne predstavlja nikakvo pravdanje. Narodna stranka Radom za boljitak je i prije upozoravala na dugovanja koje su bivše općine napravile prije njihovog gašenja i teretu koji će one predstavljati za Grad Mostar. Danas smo svjedoci naplate tih dugovanja.

     Pokrivanje ovih troškova bi dovelo do kolapsa gradskog proračuna koji je ionako preopterećen. Upozoravamo kako je ovaj kredit samo početak naplata dugovanja koje Mostar mora izmiriti u narednim godinama, te će ukoliko se nastavi sa ovakvom politikom upravljanja gradom i njegovom imovinom Mostar doći u bezizlaznu situaciju.