FOTO  Mostarski učenici od stvari koje završe u smeću napravili impresivne radove

Izložba mostarskih škola od recikliranih materijala
Udruženje građana 'Nešto više'

Udruženje građana "Nešto više" u Centru za kulturu Mostar predstavili su uistinu inspirativnu i maštovitu izložbu radova pripremljenih od strane učenika i učenica iz 22 osnovne škole sa područja Mostara. Izložba pod nazivom "Mostar Eko grad - Čuvari i čuvarice budućnosti" za cilj ima podići svijest građana i građanki Mostara o važnosti recikliranja, ali i potaknuti školarce na kreativnost.

A kreativnost je došla do izražaja kroz maštovite i šarloike instalacije iza kojih stoji puno uloženog rada i truda. Plastika, stiropor, limenke i ostale stvari koje u većini slučajeva završe na smeću, danas su postale dijelom impresivnih inastalacija koje su školarci pripremili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Veliku zahvalanost izražavamo Ekopak Sarajevo na podršci, predstavljanju svog rada i djelovanja, ali pripremljenim poklonima za sve sudionike ove lijepe priče.  Ono na što možemo biti ponosni jest da smo okupili uistinu vrijednu grupu mladih ljudi koji su predstavili svoje škole na najbolji moguci način. Zahvaljujemo i svim školama na suradnji kao i nastavnom osoblju na uloženom trudu i vremenu. Aktivnost je realizirana kroz projekt Mostar - Prostori koji pokreću  uz podršku Vlade UK", poručili su iz Udruženja građana "Nešto više".