MOSTARSKI STUDENTI Gdje je mojih 10 maraka?

Gdje je mojih 10 KM?
PR

U organizaciji Studentskog zbora održana je tribina „Gdje ide mojih 10 KM?“ na kojoj su studenti Sveučilišta u Mostaru imali priliku upoznati s radom najvećeg predstavničkog tijela studenata i nadolazećim planovima i aktivnostima.

Nazočnim studentima se obratio predsjednik Studentskog zbora Željko Perković, naglasivši važnost održavanja ove tribine koja ih uz javno objavljivanje troškovnika na službenoj web stranici čini jednom od najtransparentnijih studentskih organizacija u BiH.

„Plan i program, smjernice proračuna i troškovnik za svaki mjesec imate na web stranici Studentskog zbora pa se ne bih previše vodio time, nego da konkretno kažemo i predstavimo što radimo i planiramo uraditi“, kazao je Perković te istaknuo da ovaj put ne žele studente previše zamarati brojkama nego jasno predstaviti aktivnosti koje će se provesti.

Pri donošenju smjernica proračuna više pažnje se obratilo na fond solidarnosti kojim se financiraju projekti udruga manjih fakulteta, izdvojena su sredstva za studente slabijeg imovinskog stanja kroz potpore, a u narednom periodu planira se prikupiti više sredstava kroz humanitarnu večeru koja će se održati na proljeće.
Ostvarena je suradnja s Hrvatskom gospodarskom komorom gdje se studentima nastoji olakšati pronalazak sezonskog posla te su provedene i dvije humanitarne akcije gdje se prikupilo preko 6000 KM za one kojima je to bila potrebno.

Koordinatori Studentskog zbora predstavili su svoje okvirne planove i aktivnosti za nadolazeće razdoblje koje su namijenjene svim studentima kako bi im na taj način omogućili da svoje slobodno vrijeme ispune s različitim zabavnim i edukativnim sadržajem. Predstavljene su aktivnosti za šport, kulturu, humanitarne akcije, međunarodnu suradnju te edukaciju i studentske tečajeve kroz koje će se studentima ponuditi desetak različitih tečajeva.

https://static.hercegovina.info/img/repository/2020/01/image_1024x1024/troskovnik.jpg

Mjesečni troškovnik i smjernice proračuna u točnim brojkama, studenti mogu pronaći na službenoj web stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, gdje se nalaze i kontakti predstavnika SZ kojima se mogu obratiti za sve nejasnoće, pitanja i prijedloge.