FOTO  Mostarski slikar Marin Topić ugostio učenike trećeg razreda Građevinske škole Jurja Dalmatinca u Galeriji Aluminij

Mostarski slikar Marin Topić ugostio učenike trećeg razreda Građevinske škole Jurja Dalmatinca u Galeriji Aluminij

...profesorom Ivanom Vrljićem jutros su posjetili Galeriju Aluminij. Mostarski slikar Marin Topić ukazao je na važnost kulturološkog naslijeđa Hercegovine, pritom misleći na cjelokupno umjetničko stvaralaštvo grada Mostara i šire. Govoreći o vlastitim slikama naglasio je osobitost Huma, humske zemlje i hercegovačkog podneblja.

Ivan Vrljić je govorio učenicima o karakteristikama hiperrealizma u likovnosti posebice kroz djela Marina Topića. Učenici su zainteresirani i vidno uzbuđeni propitivali mostarskog slikara o raznim temama slikareva opusa počevši od kraljice Katarine Kosače pa sve do slikarstva mrtve prirode. Motivi koji su učenici primjetili a koje se ponavljaju na svim slikama su kamen, šipak i raspelo.

Na kraju izlaganja mostarski slikar Marin Topić je okupljene učenike pozdravio optimističkim riječima te objasnio kako umjetnost probija granice , mjesta i prostora pritom uspoređujući slikarstvo sa poezijom spomenuo je i najvažnije aktere hercegovačke poezije i slikarstva. Učenici su zadovoljni Marinovim predavanjem otišli sa mjesta događaja nadajući se da će još biti ovakvih događajima koji će dostojno prezentirati grad Mostar i umjetnost u cjelini.