Mostarke papa test čekaju po mjesec dana

majka, trudnice
Čekajući više od mjesec dana na rezultate nalaza jedna ogorčena građanka se obratila na adresu dnevnog lista te kazala kako je ovaj problem prisutan već odavno te da nalaze znaju u nekim slučajevima čekati i više od mjesec dana.   
Odustanu od čekanja

“Nakon što sam uradila papa test u Centru za majku i dijete u Brankovcu, kazali su mi da ne moram dolaziti po rezultate za mjesec dana. Nisam mogla vjerovati te sam za tjedan pozvala ponovo centar, ali odgovor je bio negativan na moje zaprepaštenje, nalaz još nije bio gotov”, kazala je šokirana žena koja je željela ostati anonimna.
Također je naglasila kako je u razgovoru s poznanicom, koju je srela na izlazu iz centra, doznala kako pojedine žene zbog pretjeranog čekanja odustanu te radije plate privatniku, kako bi prestale brinuti što im nalazi nose.              

15 dana najviše

U želji da doznamo koliko je uistinu vremenski potrebno da bude gotov nalaz papa testa u Centru za majku i dijete, obratili smo se glavnom ginekologu u spomenutom centru Senadu Sariću, koji je demantirao informaciju da je potrebno oko mjesec dana da bude gotov nalaz papa testa.
“U najgorem slučaju, ako su velike gužve na Odjelu ginekologije, potrebno je petnaest dana da se predoče rezultati jednog papa testa. Iz razloga što nemamo dovoljno osoblja koje radi analize testova, isti ne mogu biti brže ni gotovi”, kazao je Sarić.
No, ovaj problem nije novost, nego je prisutan dugi niz godina, a prema njegovim riječima, za nadati se da će uskoro i na ovom polju doći do poboljšanja, koja će i sustav rada unaprijediti te u korist pacijenata poboljšati.              

Piše: Almedina Bečić