Mostarci osvojili Kup streličarstva

Kup streličarstva 2022 Sjeverna Makedonija
Institut Yunus Emre

U Gostivaru (Sjeverna Makedonija), održan je 2. Balkanski kup streličarstva - Tozkoparan Iskender, čijem je završnom programu prisustvovao zamjenik predsjednika i generalnog direktora Instituta 'Yunus Emre', Abdullah Kutlamış, član Upravnog odbora Fondacije streličara, Muhammed Bakırcı, te predstavnici drugih turskih ustanova i udruženja, mnogobrojni streličari iz različitih država i ostali gosti.

Kup streličarstva 2022 Sjeverna Makedonija

Natjecanju koje je organizirano u suradnji Instituta 'Yunus Emre' i Fondacije streličara na lokaciji Velikog gostivarskog parka, prisustvovalo je oko 100 najuspješnijih natjecatelja od ukupno više od 1000 kandidata koji pohađaju sate tečajeva tradicionalnog turskog streličarstva u sklopu aktivnosti koje sprovodi devet Instituta 'Yunus Emre' u državama kao što su: Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Albanija, Kosovo i Hrvatska.

Kup streličarstva 2022 Sjeverna Makedonija

Kupu na kojem su se natjecanju izvodila u dvije kategorije, muška i ženska, iz ekipe koja je sudjelovala kao predstavnik Instituta 'Yunus Emre' u Bosni i Hercegovini u muškoj kategoriji, prvo mjesto osvojio je Faruk Veledar, dok je treće mjesto osvojio Amel Baljić (obojica iz Mostara), navedeno je u priopćenju instituta 'Yunus Emre' Mostar.