MOSTAR Veća količina otpada sklonjena sa Bunskih kanala

Bunski kanali uređenje čišćenje
Eko Hub Blagaj

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub 'Novi Val' održao je akciju uređenja okoliša na lokaciji – Bunski kanali.

Ovu akciju članovi Eko HUB-a Blagaj održali su zajedno sa članovima Ekološke udruge 'Majski Cvijet', Sportsko ribolovno društvo 'Neretva 1933', volonterima Omladinskog kluba 'Novi Val'. Prilikom posjete Bunskim kanalima asocijacije studenata - Prirodno-matematički fakultet Sarajevo (PMF) su se također priključili lokalnoj inicijativi na Bunskim kanalima.

Tijekom ove akcije sakupljeno je ukupno 50 vreća otpada, i očišćeno 850 m2 desne obale rijeke Neretve na Bunskim kanalima, sa ukupno 82 sudionika. Svim sudionicima bila je osigurana hrana, osvježenje kao i oprema za čišćenje od strane organizatora.

Bunski kanali uređenje čišćenje

"Pozivamo sve građane Grada Mostara, kao i građane na području svih lokalnih zajednica u Bosni Hercegovini, pa i širom planete Zemlje da čuvamo okoliš i budemo odgovorniji prema okolišu kako bi ga zaštitili od daljeg izumiranja i pomogli prirodi da se izbori protiv plastike kao i raznog drugog otpada. Zahvaljujemo se svim građanima koji su sudjelovali u akciji čišćenja ovog spomenika prirode", kazala je Emina Lulić iz Eko HUB-a Blagaj.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub 'Novi Val' Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta 'Misli o prirodi!' koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava Švedska.