FOTO  MOSTAR Uključivanje osoba s poteškoćama u razvoju u sportske klubove

Sportom do inkluzije predavanje u Mostaru
Kinezis

U sklopu projekta "Sportom do inkluzije" u prostorijama Udruge za Down sindrom Mostar održano je edukativno predavanje za nastavnike TZK i sportske trenere. 

Udruga Zdrav život KINEZIS više godina ulaže veliku energiju kroz razne projekte i inicijative usmjerene na uključivanje osoba sa poteškoćama u razvoju u sportske aktivnosti.

Predsjednik udruge prof.dr.sc. Franjo Lovrić još jednom je naglasio važnost promocije pozitivnih sportskih priča i mogućnosti uključivanja osoba sa poteškoćama u razvoju u sportske klubove, što je i bio glavni cilj predavanja. 

Sportom do inkluzije predavanje u Mostaru

Doktorica, Mr. sc. Jelena Soldo, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije je kroz predavanje "Zdravstveni status i pristup sportskim aktivnostima kod osoba sa Down sindromom" sa medicinske strane na zanimljiv način obradila temu naglasivši zdravstvene benefite tjelesne aktivnosti kod osoba sa Down sindromom. 

Sportom do inkluzije predavanje u Mostaru

Martina Rezić, kineziologinja i viša asistentica na studiju kineziologije FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru, je kroz predavanje "Primjeri dobre prakse sportskih aktivnosti osoba sa Down sindromom" prisutnima prezentirala veliki broj znanstvenih istraživanja na ovu temu sa izravnim pokazateljima značajnog utjecaja sportskih aktivnosti na različite dijelove antropološkog sklopa osoba sa Down sindromom.

Sportom do inkluzije predavanje u Mostaru

Predsjednik udruge za Down sindrom Mostar gospodin Igor Ledić za kraj je prezentirao pozitivne pomake svojih članova uključenih u projekt "Sportom do inkluzije", te pozvao sve prisutne nastavnike i trenere da vrata svojih dvorana otvore kako za osobe sa Down sindromom, tako i za sve ostale kategorije osoba sa invaliditetom.

Sportom do inkluzije predavanje u Mostaru

Navedena predavanja realizirana su u sklopu projekta Mostar - Prostori koji pokreću  kojeg financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva uz potporu i implementaciju lokalnih organizacija People in Need Bosnia and Herzegovina OKC Abrašević Agencija lokalne demokratije Mostar NEŠTO VIŠE.