MOSTAR U Zrinjevcu započelo obilježavanje obljetnice obnove Starog mosta

MOSTAR U Zrinjevcu započelo obilježavanje obljetnice obnove Starog mosta
Fena

Simfonijski orkestar Mostar održao je u ponedjeljak večer svoj tradicionalni koncert u parku Zrinjevac u Mostaru povodom Svjetskog dana glazbe 21. lipnja.

Na programu su bile popularne arije iz opera domaćih i inozemnih skladatelja, veliki hit iz mjuzikla Andrewa Lloyda Webbera, kao i skladbe neprolazne vrijednosti poput 'Hijo de la luna'. Orkestraciju najvećeg broja skladbi potpisuje don Ivan Marčić.

Simfonijski orkestar Mostar pratilo je šestero vrsnih solista.

"Iz Sarajeva je gostovala prvi put s našim Orkestrom sopranistica Aida Čorbadžić, zatim bariton Karlo Miličević doputovo je u svoj grad iz Osijeka, a ostalih četvero su naši domaći umjetnici: sopranistica Josipa Krezić, mezzosopranistice Monija Jarak-Mikulić i Nikolina Zovko i bas Mario Zovko", navedeno je iz mostarskog Simfonijskog orkestra.

Dirigent koncerta pod otvorenim nebom je treći put zaredom bio maestro Robert Homen iz Zagreba, kao i nezaobilazni moderator Boris Čerkuč.

Koncert pod pokroviteljstvom Grada Mostara dio je manifestacije kojom se obilježava obljetnica obnove Staroga mosta i upisa Mostara na listu UNESCO-a.