MOSTAR U Zrinjevcu započelo obilježavanje obljetnice obnove Starog mosta

Koncert park Simfonijski orkestar
Fena

Simfonijski orkestar Mostar održao je u ponedjeljak večer svoj tradicionalni koncert u parku Zrinjevac u Mostaru povodom Svjetskog dana glazbe 21. lipnja.

Na programu su bile popularne arije iz opera domaćih i inozemnih skladatelja, veliki hit iz mjuzikla Andrewa Lloyda Webbera, kao i skladbe neprolazne vrijednosti poput 'Hijo de la luna'. Orkestraciju najvećeg broja skladbi potpisuje don Ivan Marčić.

Simfonijski orkestar Mostar pratilo je šestero vrsnih solista.

Koncert park Simfonijski orkestar

"Iz Sarajeva je gostovala prvi put s našim Orkestrom sopranistica Aida Čorbadžić, zatim bariton Karlo Miličević doputovo je u svoj grad iz Osijeka, a ostalih četvero su naši domaći umjetnici: sopranistica Josipa Krezić, mezzosopranistice Monija Jarak-Mikulić i Nikolina Zovko i bas Mario Zovko", navedeno je iz mostarskog Simfonijskog orkestra.

Dirigent koncerta pod otvorenim nebom je treći put zaredom bio maestro Robert Homen iz Zagreba, kao i nezaobilazni moderator Boris Čerkuč.

Koncert pod pokroviteljstvom Grada Mostara dio je manifestacije kojom se obilježava obljetnica obnove Staroga mosta i upisa Mostara na listu UNESCO-a.