FOTO  MOSTAR Restoran koji nije prestao raditi tijekom pandemije proslavio 1. rođendan

Rođendan restorana Lonato
Hercegovina.info

Restoran 'Lonato' u kojem rade osobe sa invaliditetom proslavio je svoj prvi rođendan uz prigodno druženje i zabavu. Restoran koji se nalazi u sklopu Centra za djecu sa posebnim potrebama 'Los Rosales' u Mostaru zapošljava 18 osoba sa invaliditetom.

"Iza nas je godina dana na koju smo jako ponosni. Godina puna osmijeha, radosti, zadovoljstva osoba sa invaliditetom koji rade u ovom restoranu. Pokazali i dokazali smo u ovih godinu dana da možemo pružiti svakome šansu da se pokaže i da možemo zajedno doprinositi ovom društvu.

Svima nam je teško u ovom vremenu pandemije, ali uz našu podršku uspjeli smo prebroditi ovaj težak period. Zaposlenici ovog restorana nisu bili niti jedan mjesec bez primanja, unatoč ovim teškim vremenima.

Trenutno ovaj restoran ima 18 zaposlenih osoba sa invaliditetom i krajnji cilj nam je da pokažemo da osobe sa invaliditetom su prednost. Samo jedna takva osoba je prednost, a ne nedostatak", kazala je za Hercegovina.info direktorica Centra 'Los Rosales' Mirna Mezit.

Inače, 'Radin' d.o.o. za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom počeo je sa radom 2017. godine. Susrećući se sa brojnim izazovima i epidemiološkom situacijom uzrokovanom pandemijom virusa covid-19, uspjeli smo održati poslovanje i zadržati 18 osoba sa invaliditetom u radnom odnosu.

To je omogućeno prije svega zahvaljujući podršci Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH, Vladi HNŽ koja je izdvojila sredstva na osnovu Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, kao i solidnom posjećenosti gostiju restorana, koliko su to epidemiološke situacije dozvoljavale.

"Svima nama je ovaj virus nešto novo, pa tako i našim korisnicima, ali vjerujte zajedno sa cijelim osobljem prolazimo kroz teškoće i iz svega toga izlazimo jači. Kroz ovih godinu dana pokušavali smo da budemo prisutni u zajednici, kako našim djelovanjem, tako i uz pomoć medija i mogu reći da smo zadovoljni rezultatima rada", rekla je Mezit.

Restoran 'Lonato lunchroom' djeluje pri 'Radinu', a svi zajedno u sklopu Centra 'Los Rosales'. Povodom rođendana upriličeno je skromno druženje uz prijatelje i partnere ovog restorana, a glazbeno je slavlje uveličao glazbenik Mayer.