MOSTAR Raspisan natječaj za UWC stipendije

Natječaj, stipendija, srednjoškolci, UWC Mostar, koledž ujedinjenog svijeta, Mostar, dobitnik

UWC Nacionalni odbor BiH raspisuje natječaj za dodjelu stipendija za pohađanje Koledža ujedinjenog svijeta (United World Colleges-UWC).

Natječaj je namijenjen učenicima drugih razreda četverogodišnjih srednjih škola u BiH, a dodijelit će se ukupno 30 stipendija.

Puna stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu Međunarodne mature (International Baccalaureate Diploma Programme, IB DP) uključujući troškove smještaja, prehrane, udžbenika i školskog pribora.

Aplikacije se primaju do 12. veljače 2020.

Nakon provedene selekcije najuspješnijim kandidatima će biti dodijeljene 22 stipendije za pohađanje UWC Mostar, po jedna stipendija za UWC Robert Bosch (Njemačka), UWC Adriatic (Italija), UWC USA (Sjedinjene Američke Države), UWC Mahindra College (Indija), te po jedna parcijalna stipendija za UWC Li Po Chun (Hong Kong), UWC Atlantic (Velika Britanija), UWC Mastricht (Holandija) i UWC Changshu (Kina).

UWC traži učenike koji su društveno zreli i moralno odgovorni, a pogodan kandidat je učenik koji u školi postiže uspjeh i ima široko polje vannastavnih interesa.

Bitne osobine uključuju sposobnost tolerancije prema drugačijim mišljenjima i stavovima, a iskustvo je pokazalo da su tokom selekcije najuspješniji oni učenici koji dolaze s jasnom slikom o ciljevima UWC pokreta i jakim ličnim motivom da im doprinesu.

Nakon sticanja IB DP diplome, učenicima UWC koledža nudi se široki spektar stipendija za sveučilišta u inozemstvu, a tokom školovanja osigurano im je i sveučilišno savjetovanje.

Za sve detaljne informacije i aplikacije posjetite www.uwcmostar.ba