Mostar: Promovirana 133 studenta građevine

promocija nečega, građevinski fakultet

...od kojih su 83 prvostupnika, 44 magistra i 6 diplomiranih inženjera građevinarstva. U sklopu obljetnice, održana je i svečana sjednica Znanstveno-nastavnoga vijeća, kao i dodjela nagrada studentima koji su postigli odličan uspjeh u prošloj akademskoj godini.
Nagrade je uručio Ivan Lovrić, dekan Građevinskoga fakulteta, koji je povodom jučerašnje manifestacije u svom govoru istaknuo kako su studenti stekli zavidno znanje i kompetencije.

"Nakon određenog vremena i stjecanja radnog iskustva bit ćete osposobljeni i za preuzimanje vodećih uloga u poduzećima i istraživačkim institucijama. Uvjeren sam da ćete svoje znanje u budućem radu dostojno inženjerski primjenjivati i kontinuirano nadograđivati, jer je tehnološki napredak u svijetu jako intenzivan. Današnje preuzimanje diploma doživite i kao pečat i učvršćivanje veze s fakultetom, a u vašem budućem radu slobodno možete računati na našu stručnu pomoć", istaknuo je Lovrić, koji je sve nazočne podsjetio kako je fakultet uspješno održao mnogobrojne projekte u suradnji sa Županijskim ministarstvom prometa i veza, Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Elektroprivrede, javnim poduzećima, autocestama i cestama FBIH, županijskim fondom za zaštitu okoliša, posebice u području energetske učinkovitosti.

Kroz 37 godina postojanja, Građevinski fakultet je uspostavio brojne suradnje gdje su studenti imali prigodu stjecati potrebno iskustvo i praktična znanja iz struke.
Čestitke studentima je uputio i Ivo Čolak, prorektor za znanost Sveučilišta u Mostaru.
"Ovo nije samo kraj jednog ciklusa vašega školovanja, ovo je kraj jednog dijela života. Ovu diplomu nikada nemojte promatrati samo kao običan papir, kao neku potvrdu. Ona je puno više. Već sada se trudite, kada ste na diplomskom studiju, da šira društvena zajednica ima korist od vaše diplome. Pokušajte svoje znanje uvijek širiti i obogaćivati, ne samo za vrijeme diplomskog studija, nego cijeli život.", kazao je Čolak.

dnevni list