Mostar: Problem nepostojeće kanalizacije!

Privatne kuće koriste septičke jame, a uz cestu postoji kanal za odvodnju oborinskih voda.

Međutim, kanal je začepljen na više mjesta i ulica većinom pliva. Da stvar bude gora neka od kućanstava ispuštaju otpadnu vodu u isti kanal.

Taj dio grada je ni manje ni više nego infektivan. Stanare je strah zaraze, pogotovo ljeti kada se ulicom širi nesnosan smrad i noću se ne mogu niti prozori otvoriti. Djecu ne puštamo samu do igrališta I osnovne škole. Ulica je također puna miševa, samim tim i naša dvorišta.

Već dugi niz godina pokušavamo dobiti odgovor od Uprave Vodovoda i Grada, međutim oni se neprestano oglušuju na naše pozive. Izgradnjom i renoviranjem drugih cesta u gradu, kao i obnovom postojećih kanalizacijskih cijevi u Zagrebačkoj i Dubrovačkoj ulici smo zadovoljni i drago nam je da će naš Mostar biti još ljepši, ali smatramo da u 21 stoljeću i mi možemo imati barem kanalizaciju i živjeti u normalnim ljudskim uvjetima.

Ova ulica je ruglo grada i nadamo se da će mo uskoro dobiti kanalizaciju ili barem odgovor od nadležnih kada možemo očekivati normalne uslove za život. Ili ćemo morati čekati da u našoj ulici počne živjeti netko od političkih moćnika u našem gradu.

Unaprijed hvala,
Stanari Ulice Fra Didaka Buntića

javno.ba