MOSTAR Preminuo glumac Šerif Aljić

Šerif Aljić iz predstave Neće biti smak svijeta
Hercegovina.info

Danas je u 67. godini života preminuo glumac Narodnog pozorišta Mostar Šerif Aljić. Iako je rođen u Gračanici, smatraju ga s pravom doajenom mostarskog i hercegovačkog glumišta, čovjekom koji se savršeno uklopio u novo podneblje.

Osim u kazalištu, uloge je ostvarivao u serijama, filmovima i tv reklamama.

Glumio je u filmovima 'Konjanik', 'Obrana i zaštita', 'Naša svakodnevna priča', 'Mrtve ribe...' i brojnim drugima. Predstavom 'Derviš i smrt', koja je, u režiji Erola Kadića, odigrana 2007., Aljić je obilježio 30 godina umjetničkog rada.

Šerif Aljić iz predstave Neće biti smak svijeta

Nakon završene Srednje medicinske škole u Doboju, Šerif Aljić odlazi na studij u Sarajevo gdje 1977. godine diplomira na Filozofskom fakultetu - Odsjek gluma. Bio je angažiran, najprije u Kamernom teatru 55 iz Sarajeva, zatim u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici, potom u Narodnom pozorištu Mostar i Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar. 

Dobitnik je nagrade za najbolju režiju 1979. , i to za režiju televizijskog scenarija 'Čep koji ne propušta vodu' Branka Reljića.

Iz Narodnog pozorišta Mostar su naveli kako će komemoracija biti održana 21. veljače, u 17 sati, na velikoj sceni te teatarske kuće, uz sve mjere predostrožnosti u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom.