FOTO  Mostar: Preglasna glazba na Starom igralištu, (ne) kultura vozača, povećan broj pasa lutalica...

Parkirano vozilo pored Irish pub-a

Mi ne želimo tražiti samo krivce i svjesni smo da se situacija ne može promijeniti preko noći, međutim želimo stati na kraj apatiji i nezadovoljstvu koji nas sve više obuzimaju.

Stoga smo utvrdili značajnije probleme naše mjesne zajednice, ali sigurne smo da su to i problemi čitavoga Grada.

Ø  Jedan od  problema, svakako je,  preglasna glazba na Starom igralištu, koja ometa stanare do kasnih noćnih sati. Navedeni problem već ranije je pokušavan u više navrata riješiti, ali do sada bezuspješno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ø  Uz njega možemo vezati i porast prodaje alkohola  u maloprodajnim i ugostiteljskim objektima maloljetnicima i drugim osobama kojima je to zakonom zabranjeno. Smatramo da se adekvatnom i koordiniranom akcijom svih nadležnih službi i organa ovaj problem može riješiti.

Ø  Zatim, vozačka (ne)kultura, koja posebice dolazi do izražaja kada se prostori ispred odlagališta otpada, ispred ulaza u zgrade i privatne garaže koriste kao parking mjesta. Nadalje, glavna prometnica često u noćne sate ( na žalost ponekad i danju) liči na stazu za auto ili moto utrke. Angažiranjem policije te postavljanjem policajaca ( ali ne „ležećih") na najugroženija mjesta te angažiranjem odgovarajućih službi moglo bi se stati u kraj ovoj problematici, ako ništa u najdrastičnijim slučajevima nepravilnog parkiranja i vožnje.

Ø  Poseban problem je i rapidno povećan broj pasa lutalica koji su već u nekoliko slučajeva napali žene i djecu.

Ø  S obzirom da se na području ove Mjesne zajednice nalaze jedna osnovna i više srednjih škola uočeni su problemi prilikom obilnih padalina, kada se događaju  „poplave" uslijed začepljenih odvoda koji se ne održavaju redovito.

Kao rezultat svega ovoga  djeca ne mogu doći do škole, a i kada dođu budu mokri, jer ne postoji drugi način ulaska u školske prostorije. Članice Zajednice žena i  do sada su se obraćale Gradu zbog ovog problema, a odgovor nadležnih je bio taj da se ne raspolaže financijskim sredstvima za rješavanjem navedenog problema. Slažemo se da su za svaku akciju neophodna sredstva, ali ipak zdravlje naše djece vrijedi mnogo više.

Uzimajući dio krivnje i na sebe (neredovito plaćanje, odlaganje otpada na mjestima gdje to nije predviđeno i sl.) ipak mislimo da je potrebno je ažurirati gradska komunalna poduzeća na redovitiji odvoz smeća i otpada, a svakako je nužno i  održavanje zelenih površina, kao i postavljanje velikog broja korpa za otpatke na području Mjesne zajednice i Grada.

Problema ima još i znamo da za svaki treba i vremena i financijskih sredstava. Međutim, neophodno je i mnogo dobre volje i „sluha" za njihovo rješavanje.

Nadamo se da ćete nam pomoći, barem parcijalno, u rješavanju naših problema. Jer mi želimo živjeti u GRADU, sigurnom i po mjeri svakoga čovjeka - znamo da to želite i Vi."

Zajednica žena „KKK" HDZ TO Avenija Jugozapad

Foto : hercegovina.info